Τρίτο θέμα συζήτησης παγκοσμίως ο Αλέξης Τσίπρας στο twitter, σύμφωνα με στοιχεία του ΣΥΡΙΖΑ!

Οι απαντήσεις Τσίπρα -σύμφωνα με στοιχεία της Κουμουνδούρου- στη χθεσινή συνέντευξη με απαντήσεις μέσω twitter αποτέλεσαν το τρίτο δημοφιλέστερο θέμα συζήτησης στην πλατφόρμα παγκοσμίως.

"Εμείς αυτό το οποίο έχουμε εξαγγείλει και αυτό θα υλοποιήσουμε είναι να γίνει επιτέλους αυτή η περιβόητη εξεταστική επιτροπή που και ο κ. Σαμαράς είχε υποσχεθεί αλλά δεν την έκανε για το πως φθάσαμε ως εδώ. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχουμε μια ρεβανσιστική λογική αλλά νομίζω ότι το δικαιούται ο ελληνικός λαός να ξεκαθαριστούν ορισμένα πράγματα", ανέφερε ο κ. Τσίπρας για την πρόθεση του κόμματός του για δημιουργία εξεταστικής για το πως η χώρα οδηγήθηκε στο μνημόνιο.

Αίσθηση προκάλεσε πάντως και η αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην ανάγκη να πληρώνουν φόρους όλοι οι πολίτες στο πλαίσιο μιας πιο δίκαιης κατανομής βαρών γιατί αλλιώς το κράτος δεν θα μπορεί να σταθεί στα πόδια του.

"Θα ήταν τελείως λάθος να δημιουργηθεί μια αίσθηση, λανθασμένη αίσθηση ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση δεν θα πληρώνει κανένας φόρους. Με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση θα αδειάσουν τα δημόσια ταμεία. Εμείς θέλουμε να προχωρήσουμε στην αναδιανομή του πλούτου, αναδιανομή του πλούτου σημαίνει να πληρώνουν φόρους όλοι, να πληρώνουν περισσότερο οι έχοντες και κατέχοντες, να υπάρχει αναλογική φορολόγηση, αλλά το δεν πληρώνω φόρους είναι μια λογική που δεν βοηθάει ένα κράτος να σταθεί στα πόδια του. Και αυτή τη στιγμή πρέπει να σταθούμε στα πόδια μας και κυρίως να στηρίξουμε και κοινωνικές δομές που σήμερα υπολειτουργούν γιατί δεν έχουν χρηματοδότηση εξαιτίας του γεγονότος ότι η λιτότητα τα έχει διαλύσει όλα", σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Την ίδια ώρα, με θετικά σχόλια υποδέχθηκε η Κουμουνδούρου την παρέμβαση του Δημήτρη Αβραμόπουλου στο Κολέγιο των Επιτρόπων ότι θα πρέπει να είναι πιο ευέλικτη η εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας για τις χώρες του νότου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ