Αλέξης Τσίπρας: ''Ιδού η Ρόδος, ιδού & το πήδημα σε λίγες ημέρες'' - Μαρία Σπυράκη: ''Ο κ. Τσίπρας μας προσβάλλει όλους''! (Βίντεο)

Επεισόδιο προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στη Ρόδο, στην αίθουσα του Ροδινιού, όταν οπαδός της ΑΕΚ που βρισκόταν στην αίθουσα και κρατούσε κασκόλ, άρχισε να φωνάζει συνθήματα για το γήπεδο του "Δικεφάλου" στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο οπαδός απομακρύνθηκε από τον χώρο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε: "Οι ομιλίες του ΣΥΡΙΖΑ είναι χώρος δημοκρατίας και όλες οι φωνές είναι ευπρόσδεκτες".

Δείτε το σχετικό βίντεο:

"Ζητάμε αυτοδυναμία ρήξης με το παλιό και το φθαρμένο"

"Η τρόικα φεύγει και παίρνει μαζί της το διεφθαρμένο, το διαπλεκόμενο πολιτικό προσωπικό που έριξε την Ελλάδα στα βράχια", ανέφερε, στην ομιλία του, σήμερα το απόγευμα στη Ρόδο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι μένουν μόνο έντεκα μέρες για να ξαναγράψει ο λαός μας ιστορία.

"Η νίκη μας θα είναι ταυτόχρονα και νίκη των λαών της Ευρώπης και ιδιαίτερα του ευρωπαϊκού Νότου", τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας ότι μόνο οι μύωπες του συντηρητισμού δεν βλέπουν τι γίνεται αυτή την στιγμή στην ήπειρο.

Επίσης, ο κ. Τσίπρας έθεσε για μια ακόμη φορά την ανάγκη να εξασφαλίσει ο ΣΥΡΙΖΑ μια καθαρή πλειοψηφία στην Βουλή. "Δεν ζητάμε αυτοδυναμία αλαζονείας, αλλά αυτοδυναμία ρήξης με το παλιό και το φθαρμένο", είπε.

Αναφέρθηκε ακόμη σε μια σειρά ζητήματα που αφορούν την νησιωτική Ελλάδα, δεσμευόμενος -μεταξύ άλλων- ότι δεν πρόκειται να καταργηθούν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ που ισχύουν στα νησιά του Αιγαίου και ότι θα προχωρήσει το θέμα του μεταφορικού ισοδύναμου.

Μας περιμένουν μέρες σκληρής δουλειάς αλλά έχουμε την όρεξη, το θάρρος και την αποφασιστικότητα να δώσουμε και να κερδίσουμε τη μάχη της προοδευτικής αλλαγής, υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Σε άλλο σημείο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε:
"Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδηµα, λένε µερικοί. Λοιπόν ναι. Ιδού η Ρόδος. Και το πήδηµα σε λίγες µέρες, µε την ώθηση του ελληνικού λαού. Με τη δική σας ώθηση.
Αλλά και µε τη σεµνότητα, την ανιδιοτέλεια και την εµπιστοσύνη στη δύναµή σας, στη δύναµη του λαού, θέλω να σας διαβεβαιώσω. Θα τα καταφέρουµε".

Και δεσμεύτηκε:

"Μπορούμε εκατό φορές καλύτερα από τους επαγγελματίες της εξουσίας. Χίλιες φορές καλύτερα από τους προαγωγούς της διαπλοκής. Χιλιάδες φορές καλύτερα από τα τζάκια και τις δυναστείες. Και μπορώ να αναλάβω μια δέσμευση μπροστά σας: Τη δέσμευση ότι θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας. Τη δέσμευση ότι θα πορευτούμε όχι μόνο για το λαό, αλλά με το λαό. Γιατί αυτός είναι η μόνη μας δύναμη.

Σας λέω λοιπόν:

Θα καταργήσουμε τα μνημόνια και το καθεστώς δουλοπαροικίας που έχει επιβληθεί στη χώρα. Με αποφασιστικότητα και σύνεση.

Θα εφαρμόσουμε στο ακέραιο το πλήρως κοστολογημένο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Που θα ανακουφίσει την κοινωνία από την τεράστια ανθρωπιστική κρίση. Που θα βοηθήσει την οικονομία να πάρει ξανά μπροστά. Που θα αντιμετωπίσει την κοινωνική μάστιγα της ανεργίας. Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης είναι η ιδρυτική πράξη της συμμαχίας μας με την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, για την ανόρθωση της χώρας. Το λέω και το εννοώ!

Μέτρα για την ανακούφιση των πιο αδύναμων:

Δωρεάν ρεύμα σε 300.000 νοικοκυριά.

Επίδομα σίτισης σε 300.000 άπορες οικογένειες.

Δωρεάν ιατρική περίθαλψη για όλους.

Δραστική μείωση συμμετοχής στην φαρμακευτική δαπάνη.

Επίδομα στέγασης σε 25.000 οικογένειες.

Κάρτα μετακίνησης σε άνεργους και άπορους.

Κατάργηση της εξίσωσης φόρου στο πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης.

Αποκατάσταση της 13η σύνταξης σε συνταξιούχους με σύνταξη ως 700 ευρώ.

Το λέω και το εννοώ:

Δεσμευόμαστε σε μια πολιτική, που στοχεύει στην ανάσχεση της καταστροφής στην πραγματική οικονομία και στη στήριξη της εργασίας.

Στην αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων.

Στο φραγμό στις μαζικές απολύσεις.

Στην επαναφορά του  κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ

Στην προώθηση ενός συνολικού σχεδίου για 300.000 νέες θέσεις εργασίας.

Κι αυτά θα γίνουν ανεξάρτητα από τη διαπραγμάτευση για το χρέος".

Σπυράκη: "Ο κ. Τσίπρας μας προσβάλλει όλους"

Τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας περί Ρόδου και πηδήματος, προκάλεσε την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας. Το Γραφείο Τύπου του κόμματος έκανε λόγο για προσβολή όλων των Ελλήνων και ντροπή.
"Ο κ. Τσίπρας δεν παίζει μόνο με την Ευρώπη. Δεν παίζει μόνο με τους Έλληνες. Μας προσβάλλει όλους. Ντροπή!", αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Τοποθέτηση Μελισσανίδη για το γήπεδο της ΑΕΚ και την κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ:

"Παιδιά, είναι άλλο θέμα το γήπεδό μας, τα προβλήματα με τον δήμο και το δικαίωμα να διεκδικούμε το δίκιο μας ειρηνικά και κόσμια κι άλλο να δίνεται η εντύπωση πως εμείς το πάμε κομματικά κι έχουμε στραφεί εναντίον ενός κόμματος ή τοποθετούμαστε υπέρ άλλου.

Δεν έχουμε καμιά δουλειά να ανακατευόμαστε στα προεκλογικά. Δεν έχουμε θέση σε αυτά και το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι το γήπεδο", δήλωσε ο Δημήτρης Μελισσανίδης, σε συνάντηση που είχε με τους οργανωμένους οπαδούς της ΑΕΚ.

"Υπάρχουν άνθρωποι με σημαντικές θέσεις μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ που μας έχουν βοηθήσει και έχουν διάθεση να παίξουν θετικό ρόλο στη συνέχεια. Μας το έχουν δείξει στην πράξη. Με το να φαίνεται πως εμείς τα έχουμε βάλει συνολικά με το κόμμα, τους αποξενώνουμε, τους στερούμε τη δυνατότητα παρέμβασης για να βρεθεί μια λύση και τελικά παίζουμε το παιχνίδι της μερίδας εκείνης που δεν θέλει το γήπεδο", επισήμανε επίσης.

Τσίπρας: Ούτε ένα ερώτημα για την ΑΕΚ;

Το θέμα του νέου γηπέδου της ΑΕΚ φαίνεται πως βρίσκεται στο επίκεντρο για τον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που φάνηκε από την τοποθέτηση που έκανε ο Α.Τσίπρας σε διαδικτυακή συνέντευξη που έδωσε την Τετάρτη (14/01).
"Καλά ρε παιδιά, κανένα ερώτημα για την ΑΕΚ δεν έχει έρθει;", αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ όταν η συνέντευξη έφτασε κοντά στο τέλος. Η απάντηση ήταν:
"Για την ΑΕΚ δεν το πέρασε η συντακτική ομάδα", αφού τα ερωτήματα ήταν χιλιάδες...".
 

Συλλαλητήριο
Την ίδια στιγμή η "Original" κάλεσε τον κόσμο της ΑΕΚ σε ειρηνικό συλλαλητήριο στην αυριανή (16/01) "εκδίκαση των δέκα" για την ένταση που είχε προκληθεί ανήμερα των Θεοφανίων στη Νέα Φιλαδέλφεια, ανάμεσα σε οπαδούς της ΑΕΚ και του Δημάρχου Άρη Βασιλόπουλου.
Θα πρέπει να πούμε, πάντως, ότι τις προηγούμενες ημέρες η ένταση κορυφώθηκε, τόσο με την παρουσία οπαδών της ΑΕΚ στις προεκλογικές ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα, όσο και με συνθήματα που γράφτηκαν με σπρέι, σε αρκετά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική.

Μπαίνουν μπουλντόζες
Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες μέρες θα αρχίσει ο καθαρισμός του οικοπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας, προκειμένου να απομακρυνθούν κάποια φυτά και παράλληλα να γίνει μια πρώτη στρώση του υπεδάφους.

Πηγή: Rodiaki.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ