Αυτές είναι οι 100 ισχυρότερες πόλεις στον κόσμο – Πού κατατάσσεται η Αθήνα;

Σύμφωνα με τους ερευνητές της La Salle, η Αθήνα βρίσκεται στην 100η θέση ανάμεσα σε 660 πόλεις και στην 94η ανάμεσα σε 94.

Η έρευνα διεξήχθη από την διεθνή εταιρία συμβούλων ακινήτων Jones Lang La Salle, εξετάζοντας 660 πόλεις του κόσμου και κατά πόσο ελκυστικές είναι για τους επενδυτές και τις επιχειρήσεις. Στην κορυφή της λίστας βρίσκονται το Τόκιο, η Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και το Παρίσι, καθώς αποτελούν προορισμό για πάνω από το 50% του συνόλου των διεθνών κεφαλαίων που επενδύονται στις 30 ισχυρότερες πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Πιο συγκεκριμένα, για την Ευρώπη, οι πιο ισχυρές πόλεις και με τις μεγαλύτερες προοπτικές για τα επόμενα χρόνια είναι το Λονδίνο, το Παρίσι, η Φρανκφούρτη, η Μόσχα και η Κωνσταντινούπολη, οι οποίες περιλαμβάνονται και στην 30άδα των ισχυρότερων πόλεων παγκοσμίως.

Ειδικότερα, η Αθήνα βρίσκεται στην θέση 100 σε σύνολο 660 πόλεων του κόσμου, όσον αφορά την οικονομική της δραστηριότητα,υψηλή επίδοση, αν ληφθεί υπόψη, ότι η ελληνική πρωτεύουσα δεν αποτελεί και ούτε πρόκειται να αποτελέσει στο μέλλον επιχειρηματικό κέντρο για τους μεγάλους διεθνείς ομίλους. Ενώ κατέχει την 94η θέση, σε σύνολο 300 πόλεων, οι οποίες χαρακτηρίζονται ως πιο πυκνοκατοικημένες , παραγωγικές και εύκολα προσβάσιμες. Οι 300 αυτές πόλεις, συγκεντρώνουν το 40% της διεθνούς οικονομικής δραστηριότητας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ