Δεν είναι ο αρχηγός των τζιχαντιστών του Βελγίου ο Μαροκινός που προσήχθη στην Αθήνα - Παραμένει το μυστήριο

Κατηγορηματικοί ότι ο Μαροκινός που προσήχθη από διαμέρισμα στο Παγκράτι δεν είναι ο αρχηγός των τζιχαντιστών στο Βέλγιο τον οποίο αναζητούν οι Βρυξέλλες μετά την τεράστια επιχείρηση που ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη για την εξουδετέρωση τρομοκρατικών πυρήνων, δήλωσαν αξιωματούχοι από τη βελγική πρωτεύουσα.

Όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ (Associated Press και Deutsche Welle) ο επικεφαλής της σχετικής υπηρεσίας ταυτοποίησης των Βρυξελλών Eric Van der Sypt δήλωσε ότι κανείς από τους άνδρες που προσήχθησαν στην Αθήνα δεν συνδέεται με την υπόθεση της τρομοκρατικής επίθεσης που απετράπη την Πέμπτη στο Βέλγιο.

«Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση του Βελγίου» φέρεται να δήλωσε ο Van der Sypt μετά την ενδελεχή έρευνα των στοιχείων που εστάλησαν από την Αθήνα στις Βρυξέλλες μετά τις προσαγωγές του Σαββάτου.

Παρόλα αυτά παραμένει το μυστήριο με τα πολλά τηλεφωνήματα που καταγράφησαν από τις Βρυξέλλες προς την Αθήνα, στοιχείο που οδήγησε τις ευρωπαϊκες και αμερικανικές αρχές να στρέψουν το βλέμμα τους προς την Ελλάδα όσον αφορά την υπόθεση αυτή.

Συνολικά η ΕΛΑΣ προσήγαγε τέσσερις Μαροκινούς μετά τα επείγοντα σήματα της Europol για εντατικοποίηση των ελέγχων καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι κάποιοι από τους φανατικούς τζιχαντιστές ενδέχεται να ξεκίνησαν από την Ελλάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ