Μάθετε το παιδί σας να είναι...fit από τώρα: Πώς να βάλετε την άσκηση στο εβδομαδιαίο πρόγραμμά του

Αποτρέψτε τα παιδιά σας απ’ το να γίνουν παιδιά του καναπέ…

 Εκτός από τη διατροφή και η άσκηση παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο! Τα πλεονεκτήματα της άσκησης τόσο στη σωματική όσο και στην ψυχική τους υγεία είναι πολλά. Διατήρηση φυσιολογικού σωματικού βάρους, ανεβασμένη διάθεση, καλύτερη ποιότητα ύπνου, δημιουργία γερών οστών και πρόληψη χρόνιων παθήσεων είναι μερικά από αυτά. Ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να σηκωθούν από τον καναπέ και το αγαπημένο τους dvd και να γίνουν περισσότερο δραστήρια ειδικά τώρα που έχουν λιγότερες υποχρεώσεις


- Εξηγήστε του πού κάνει καλό η άσκηση και για ποιους λόγους είναι απαραίτητο να την έχουμε στη ζωή μας.

- Δείξτε το καλό παράδειγμα κι αποφασίστε να κάνετε κάτι μαζί.

- Μάθετε στο παιδί σας από μικρή ηλικία να βγαίνει βόλτα χωρίς να δυσανασχετεί. Κάντε απλά καθημερινά πράγματα μαζί όπως να ψωνίσετε από το φούρνο και να πληρώσετε τους λογαριασμούς ή να βγείτε μια βόλτα στη γειτονιά.

- Δώστε στο παιδί σας πολλές εναλλακτικές. Αν ασχολείται συνέχεια με το ίδιο αντικείμενο τότε στα μάτια του αυτό μπορεί να γίνει βαρετό και να μη θέλει να ασχολείται συχνά. - Καθιερώστε λίγη ώρα φυσικής δραστηριότητας μέσα στην καθημερινή ρουτίνα του. Ανάλογα με την ηλικία του παιδιού σας επιλέξτε ποιό θα ήταν το ιδανικό π.χ. να βγείτε για ποδήλατο, να παίξετε μπάλα, να χορέψετε, να παίξετε κυνηγητό, να πάτε κολυμβητήριο κλπ.

Πηγή: superdad.gr -  Κία Καραγιάννη 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ