Αντώνης Σαμαράς: «Καλαμπούρι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι φιλοευρωπαϊκό κόμμα»

Νέα επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Σκάι το πρωί της Κυριακής.

Αφού χαρακτήρισε «καλαμπούρι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι φιλοευρωπαϊκό κόμμα», επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας τον ότι «είναι λάτρης και θιασώτης ενός συστήματος οικονομικου στη Βενεζουέλα που έχει αποδειχθει ότι δεν δουλεύει».

Συνεχίζοντας την κριτική του για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Σαμαράς το χαρακτήρισε «Βαβέλ». κατηγορώντας τον ότι έκανε προτάσεις στα αντιευρωπαϊκά κόμματα του ΚΚΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ υποστηρίζοντας ότι τα περί αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι «παραμύθι».

Μιλώντας για όσα υποστηρίζει ο Αλέξης Τσίπρας για τις διαπραγματεύσεις ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «πάνε να κάνουν τις διαπραγματεύσεις διαρκείς όπως το συνέδριό τους». 

Σχολίαζοντας τις δημοσκοπήσεις ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι είναι στα όρια του στατιστικού λάθους υπογραμμίζοντας ότι η ανάλυση των αναποφάσιστων δείχνει πως είναι φιλοευρωπαϊκής κατεύθυνσης.

Όσον αφορά το δικό του σκεπτικό για την «επόμενη ημέρα» ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι «θα κυβερνήσουμε με όλες τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις. Στην Ελλάδα δεν υπήρχε παράδοση συμμαχιών. Είναι ο πρώτος και κράτησα όρθια μια κυβέρνηση συνεργασίας που παρήγαγε έργο και αποκτήσαμε και μεγάλη πείρα». 

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε: «Αρνούμαι να συνεργαστώ με τον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή αγαπάω την πατρίδα. Τι να συμφωνήσω με τον ΣΥΡΙΖΑ, να φύγει η χώρα από το ΝΑΤΟ; Στο τύπωμα χρήματος; Στο άσυλο πανεπιστημίων; Στη φορολογία 60% που είπε ο Τσακαλώτος; Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει την αξιολόγηση στο Δημόσιο. Θέλει να επιστρέψει τους κοπανατζήδες στο Δημόσιο, να επιστρέψουν αυτοί που ήταν με πλαστά πτυχία. Αυτές είναι κόκκινες γραμμές για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ». 

Για το θέμα των διαπραγματεύσεων, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «στο τέλος Φεβρουαρίου κλείνουμε τη συμφωνία και το Μνημόνιο τελειώνει» γεγονός που όπως εξήγησε «σημαίνει 7,2 δισ. για να πληρωθούν οι αναγκαίες υποχρεώσεις από τον Μάρτιο και μετά. Αν δεν τα έχεις αυτά τα 7,2 δισ. θα πρέπει να βάλεις χέρι στις καταθέσεις των πολιτών». Για τον ΕΝΦΙΑ, δε, σημείωσε ότι θα υπάρξει πρόσθετη μείωση φέτος με 7%, ώστε σταδιακά να πάει στο 1% και τελικά να αποδοθεί ολόκληρος στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο Αντώνης Σαμαράς ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν νέα μέτρα, ότι θα προχωρήσει σε φοροελαφρύνσεις εξειδικεύοντας ότι η φορολογία των επιχειρηματικών κερδών θα μειωθεί στο 15% από 25% που ισχύει σήμερα σε βάθος τετραετίας υπενθυμίζοντας ότι στο Ζάππειο τον ειρωνεύονταν όταν έλεγε για πλεόνασμα μέσα σε δύο χρόνια «και μετά έμειναν με ανοιχτό το στόμα». Ξεκαθάρισε, ακόμα, ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωη για μείωση συντάξεων και αύξηση φόρων αναγνωρίζοντας ότι «αδικίες υπήρχαν, αδικίες έγιναν, αδικίες θα αποκαταστηθούν». 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ