Αποκλειστικό: Μια συνέντευξη που θα συζητηθεί: Αλέξιος Κοιμήσης: ''Στηρίζω τον Γ. Παπανδρέου που τον πολέμησαν με νύχια & με δόντια''!

Ζητήσαμε από τον Αλέξιο Κοιμήση, τον υποψήφιο του ΚΙΔΗΣΟ στην Α' Αθήνας να μας μιλήσει για τους στόχους και το όραμα του, αλλά και για τον λόγο που επέλεξε να ακολουθήσει τον Γιώργο Παπανδρεόυ και κατά συνέπεια να αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη του Αλέξιου Κοιμήση στο eirinika.gr:

Ειρήνη Νικολοπούλου: Γιατί ξανά με τον Γιώργο Παπανδρέου; Όλοι πιστεύουν ότι απέτυχε, εσείς είστε μεταξύ αυτών που πιστεύουν ότι αδικήθηκε;

Αλέξιος Κοιμήσης: Ξανά και πάντα με το Σοσιαλιστικό Κίνημα και με όσους είναι οι γνήσιοι εκφραστές του. Γνήσιοι εκφραστές της κληρονομιάς του Ανδρέα Παπανδρέου. Λάθη έγιναν. Ο Γιώργος Παπανδρέου επωμίστηκε το προσωπικό όφελος, δεν κρύφτηκε, δεν φυγομάχησε. Απέτυχε ο Γιώργος Παπανδρέου; Μα δεν το άφησαν να τελειώσει, απλά τον τελείωσαν. Είχε άδικο για το δημοψήφισμα, που πολέμησαν με «νύχια και με δόντια» τόσα κέντρα και στέρησαν από το Ελληνικό λαό το δικαίωμα έκφρασης του σε ένα τόσο καίριο ζήτημα; Πιστεύω ότι ο Γιώργος Παπανδρέου αδικήθηκε γιατί απλά δεν τον ενδιέφεραν ποτέ τα παιχνίδια εξουσίας.

Τον ενδιέφερε μόνο η χώρα. Μην ξεχνάμε ότι το χάος την περίοδο 2004-2009 –για το οποίο δεν μιλά η Αριστερά- άφησε την χώρα χρεωκοπημένη και αναγκαστήκαμε να οδηγηθούμε σ’ αυτή την κατάσταση με σκληρά μέτρα για τον λαό.  Ο Γιώργος Παπανδρέου, πολεμήθηκε σκληρά όχι μόνο από το εσωτερικό του κόμματος του, αλλά και από τις αγορές που θυμήθηκαν να του κηρύξουν τον πόλεμο ακόμα και για τα στρεβλά δημοσιονομικά στοιχεία της χώρας.

Ε.Ν: Πώς νιώθετε που φύγατε από το ΠΑΣΟΚ; Γιατί ήταν απαραίτητη η ρήξη και όχι η ενότητα;

Α.Κ: Όπως προανέφερα ταυτίζομαι με τις Σοσιαλιστικές αρχές κι αυτές τις αρχές δεν υπηρετούσε πια ο χώρος του ΠΑΣΟΚ, που βρισκόμουν από τα χρόνια του ΠΑΚ. Το διαζύγιο ήταν βελούδινο, γιατί οι θέσεις και οι αρχές του  ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ με εκφράζουν. Ο καιροσκοπισμός και οι «κωλοτούμπες» δεν χωράνε στην πολιτική και είναι βαριές οι ευθύνες της κλειστής ομάδας –με την συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ- που κυβέρνησε τα τελευταία 2,5 χρόνια την χώρα και που δεν κατάφεραν να την οδηγήσουν στην προγραμματισμένη εδώ και τρία χρόνια έξοδο από το πρόγραμμα. Τα κόμματα πρέπει και φυσικά να προχωρούν μπροστά, να αφουγκράζονται τις ανάγκες της εποχής αλλά όλα αυτά μέσα στο πλαίσιο των αρχών τους. 

Για την ενότητα χρειάζονται υποχωρήσεις και όχι πισώπλατες μαχαιριές.  Η ρήξη λοιπόν με ένα ΠΑΣΟΚ που συμβιβάστηκε με το κατεστημένο, που δεν τίμησε την πορεία του και που άλλαξε θέσεις ήταν μονόδρομος και απαραίτητη, αφού η σημερινή ηγεσία του έχει ξεφύγει από τις Αρχές του. Η σημερινή πορεία του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ είναι παράλληλη με εκείνη του ΠΑΣΟΚ το 1974.
 
Ε.Ν: Τελικά σε τι διαφέρετε από τη ΔΗΜΑΡ, από το Ποτάμι, από το ΠΑΣΟΚ. Εκτός από τη σφραγίδα του Γ. Παπανδρέου τι το διαφορετικό έχει αυτό το κεντροαριστερό κόμμα;

Α.Κ: Έχουμε πιο ρεαλιστικές θέσεις για να προχωρήσουμε στις γενναίες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα. Ρεαλιστικό πρόγραμμα για την θέσπιση ριζικών αλλαγών που θα φέρουν ανάπτυξη στη χώρα και θ' απομακρύνουν οριστικά τα μνημόνια. «Λεφτά υπάρχουν» όπως τονίζει χαρακτηριστικά και ο πρόεδρος του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. για να  φτιάξουμε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, αν χτυπήσουμε τη διαφθορά και την σπατάλη όπως κάναμε με την περίπτωση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης όπου καταφέραμε να μειώσουμε το κόστος των φαρμάκων κατά 30%, ένα κόστος που σε δυο χρόνια αντιστοιχεί μ' έναν ολόκληρο ΕΝΦΙΑ.

Ε.Ν: Ποιο είναι το σύνθημα και ποιο το όραμα σας;

Α.Κ: «Υπηρετώ τον Τουρισμό, αγαπώ την Ελλάδα». Όραμα μου, ως άνθρωπος του τουρισμού είναι να πάψει αυτός ο τόσο σημαντικός τομέας για την χώρα να αποτελεί το αποπαίδι.

Ε.Ν: Ποια είναι η καλύτερη και ποια η χειρότερη στιγμή της πολιτικής σας καριέρας;
 
Α.Κ: Η πολιτική είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι ζωής. Μία περιπέτεια για γερά στομάχια. Χειρότερες στιγμές υπάρχουν πολλές, αλλά στην αρένα δεν πρέπει να σε δουν ποτέ ματωμένο. Αυτό που με ενοχλεί είναι η λάσπη.
 
Ε.Ν: Ποιοι είναι οι 5 κεντρικοί στόχοι που θα υποστηρίξετε σθεναρά αν εκλεγείτε;
 
Α.Κ: Είμαι εδώ για τον Τουρισμό. Γιατί είναι ο μοναδικός μοχλός ανάπτυξης της χώρας –κάτι που αφουγκράζεται και ο Γιώργος Παπανδρέου. Για τον Τουρισμό, λοιπόν ριζική αναδιοργάνωση του σχήματος διακυβέρνησης.
·       Αναβάθμιση της εκπροσώπησης της τουριστικής αγοράς στα κυβερνητικά κέντρα αποφάσεων.
·       Ενίσχυση και απελευθέρωση της τουριστικής αγοράς με βαρύτητα στην μικρομεσαία επιχείρηση.
·       Μείωση του ΦΠΑ.
·       Αποκατάσταση της εικόνας της χώρας μέσα από εξασφάλιση πόρων για την προβολή της.
·       Για τους εποχικούς εργαζόμενους στον τουρισμό επαναφορά επιδόματος ανεργίας τους και παραμονή των 4.000 ενσήμων τους.   

Who is Who

Σπούδασε στην Αγγλία διοίκηση ξενοδοχείων και τουριστικών επιχειρήσεων.
Έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ καθώς και Διευθυντής του αντίστοιχου ΕΟΤ της Βρετανίας ενώ για αρκετά χρόνια εργάστηκε  σε υψηλές διοικητικές θέσεις σε κορυφαίες τουριστικές επιχειρήσεις του Λονδίνου, μεταξύ των οποίων Trust House Fort,  Grand Metropolitan Hotel, Grosvenor House Hotel, Cumberland Hotel και της Ελλάδας όπως Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένη», του Ομίλου Μαντωνανάκη « Helios Hotels and Resorts».

*Το eirinika θα φιλοξενήσει μια σειρά συνεντεύξεων με υποψηφίους από όλα τα κόμματα για την καλύτερη κατανόηση του σκέπτεσθαι αλλά και των προσωπικών στόχων που θέτει ο καθένας Ελπίζω αυτή η παρουσίαση να σας βοηθήσει στην επιλογή ανθρώπων που αξίζουν να πάνε στην Βουλή από οποιοδήποτε κόμμα κι αν προέρχονται . Σε σας η επιλογή αλλά και ο λόγος στις 25/1

Επιμέλεια: Ειρήνη Νικολοπούλου

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ