Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Αρνείται να... εισπράξει το Δημόσιο ακόμα κι απ' αυτούς που θέλουν να πληρώσουν - «Κράσαρε» το TAXISnet

Διώχνει δηλαδή και την τελευταία εύκολη πηγή εσόδου που θα μπορούσε να έχει αυτή τη κρίσιμη ώρα.

Πολιτικούς σκοπούς καταγγέλλει ότι εξυπηρετεί η εμπλοκή του στην υπόθεση των μπράβων του Κορυδαλλού, ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος.

Tην ώρα που η στέρηση δημοσίων εσόδων είναι πασίδηλη γιατί οι κακοπληρωτές εκμεταλλεύονται την πολιτική αβεβαιότητα και την αδυναμία του κράτους, το τελευταίο δεν αφήνει ούτε αυτούς που θέλουν να πληρώσουν και να προβούν σε αγοραπωλησίες ακινήτων, πληρώνοντας και τον αναλογούντα φόρο 3%, να το κάνουν.

Ως γνωστόν μετά την αυστηροποίηση του ΕΝΦΙΑ κανένα συμβόλαιο δεν γίνεται χωρίς πιστοποιητικό ότι έχει υποβληθεί δήλωση Ε 9 για τα πέντε τελευταία χρόνια. Με την αναδρομική αυτή αυστηροποίηση όμως όλοι έχουν κάποιες διορθώσεις να κάνουν στις παλαιές δηλώσεις, κάτι που πλέον γίνεται μόνο ηλεκτρονικά, για “εκσυγχρονισμό".

Ωστόσο, το ΤΑΧΙΣ δεν δουλεύει λόγω “αναβάθμισης” και κανείς δεν ξέρει πότε θα αποκατασταθεί, με αποτέλεσμα να έχουν δεθεί τα χέρια των συμβολαιογράφων και των συμβαλλομένων και να μην μπορεί να κινηθεί ούτε η αγορά που υπάρχει, ούτε η φοροδοσία!

Διότι επί τροποποιητικών δηλώσεων, που είναι ο κανόνας χωρίς εξαίρεση (μιά και τα τελευταία δύο χρόνια είναι αμέτρητες οι οδηγίες και οι εγκύκλιοι για τα Ε 9, το περιεχόμενο, τις τακτοποιήσεις, τον τρόπο υποβολής τους κλπ.), εάν δεν γίνει πρώτα εκκαθάριση μέσω ΤΑΧΙΣ, δεν μπορεί να εκδοθεί πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ. Για τυχόν διαφορές δηλ. 300 ευρώ, το κράτος χάνει φόρους που σε κάθε περίπτωση, σε αξίες λχ ακινήτου 300,000 χιλ ευρώ, είναι (Χ3% = ) 9,000 ευρώ!

Η κυβέρνηση θα έπρεπε επειγόντως να εκδώσει Υπουργική Απόφαση με την οποία να αναστέλλει την απαγόρευση των συμβολαίων λόγω ΕΝΦΙΑ ή να επιτρέπει στους πολίτες που έχουν υποβάλει δηλώσεις ΕΝΦΙΑ σε κάθε περίπτωση και είναι ενήμεροι ή έχουν ήδη πιστοποιητικά ΕΝΦΙΑ έστω και προ της διόρθωσης που δεν μπορεί να περαιωθεί, να μπορούν να κάνουν συμβόλαιο άμεσα, ανεξαρτήτως της εκκαθάρισης. Αλλιώς το κράτος δείχνει ανίκανο να εισπράξει τους φόρους που έχει ανάγκη!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ