Οι αποκαλύψεις Παπανδρέου για την Άνγκελα Μέρκελ: ''κακώς σας δίνουμε λεφτά - Πρέπει να υπάρχει τιμωρία - Θα σας πάρουμε την ψήφο‏''

Σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις γύρω από τα όσα συνέβησαν πίσω από τι κλειστές πόρτες των Συνόδων Κορυφής αποκάλυψε ο Γιώργος Παπανδρέου, καθώς επίσης και για το ρόλο και τη στάση της Άνγκελα Μέρκελ.

Μιλώντας στο Mega, ο κ. Παπανδρέου αποκάλυψε ότι η καγκελάριος της Γερμανίας, Α. Μέρκελ, ζήτησε να αφαιρεθεί το δικαίωμα ψήφου από την Ελλάδα στην ΕΕ για το σύνολο των θεμάτων!

"Μου είπε: "κακώς εσάς σας δίνουμε λεφτά. Πρέπει να υπάρχει τιμωρία. Θα σας πάρουμε την ψήφο, δε θα μπορείτε να ψηφίσετε"" υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.

Μάλιστα αποκάλυψε ότι συγκρούστηκε μαζί της και της είπε: "Πάρτε τα λεφτά, πάρτε τα κλειδιά και φεύγω".

"Ήμουν μόνος" σημείωσε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε: "Εγώ συγκρούστηκα. Όλοι φοβόντουσαν μήπως πάθουν λέπρα από την Ελλάδα. Ούτε φωτογραφία δεν έβγαζαν μαζί μου".

Στις Κάννες συμφώνησαν όλοι ότι θα γίνει το δημοψήφισμα, υποστήριξε ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών και Σοσιαλιστών, Γιώργος Παπανδρέου, παραδεχόμενος ωστόσο ότι υπήρξε σκληρή αντιπαράθεση, κυρίως με τον κ. Σαρκοζί.

Ο κ. Παπανδρέου επέμεινε στην πρότασή του για τη διενέργεια δημοψηφίσματος ώστε "ο ελληνικός λαός να έχει το λόγο για την επόμενη μέρα".

Επανέλαβε ακόμη τα περί ανατροπής του επισημαίνοντας: "Ανατροπή υπήρξε, λεπτομέρειες ας τις βρουν οι ιστορικοί".

"Όταν πια δεν υπάρχει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Όταν μέσα από το ίδιο σου το κόμμα δεν έχεις τη στήριξη για να έχεις το 151. Δεν μιλάω για όλη την κοινοβουλευτική ομάδα, μιλάω για μια χούφτα ανθρώπων. Όμως ήταν συνειδητή επιλογή τους. Ήταν οργανωμένες οι επιστολές", ανέφερε, ενώ ερωτηθείς αν συμμετείχε και ο κ. Βενιζέλος σε αυτό απάντησε ότι έκανε και αυτός δήλωση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ