Shitexpress: Πώς να κάνεις μία επικερδή επιχείρηση με... ακαθαρσίες! Τελικά δεν συμβολίζουν μόνο στα όνειρα το χρυσάφι

Είσαι έξαλλη με τον πρώην σου, εκνευρισμένος με το αφεντικό σου που σε απέλυσε για να προσλάβει εκείνη την δίμετρη καλλονή ή απλά έχεις όρεξη για φάρσα στους κολλητούς σου;

Η εταιρεία του Peter είναι εδώ. Η δουλειά και το εμπόρευμά της είναι απλούστατα. Στέλνει περιττώματα διαφόρων ζώων στο σπίτι του εχθρού ή όχι και τόσο εχθρού γρήγορα, οικονομικά και κυρίως ανώνυμα.
Όταν έμαθα για την ύπαρξη αυτής της εταιρείας μετά το επίμονο, νευρικό γέλιο, σκέφτηκα πόσο έξυπνος μπορεί να είναι ο ιδρυτής αυτής της τόσο «γελοίας» εταιρείας. Ο Peter κρατάει χαμηλό προφίλ και δεν δέχτηκε να μου στείλει φωτογραφία του ούτε να μου αποκαλύψει το επώνυμό του. Λίγη σημασία έχει όμως αυτό. Ο Peter έχει κυριολεκτικά -και συγνώμη για την έκφραση-, χεστεί στο τάλιρο. Η εταιρεία του, Shitexpress, μετράει μόλις λίγους μήνες λειτουργίας και ήδη επεκτείνεται σε όλο τον κόσμο. Ο Peter μας είπε δυο λόγια για το project αυτό.


Peter το shitexpress ήταν δική σου ιδέα;
Κοίτα, η αλήθεια είναι ότι σαν ιδέα δεν ήταν εντελώς καινούργια. Υπήρχαν αντίστοιχες εταιρίες εδώ και πολλά χρόνια. Εγώ όμως ήθελα να δουλέψω πιο πολύ με ανώνυμες συναλλαγές, κάτι το οποίο ήρθε ακριβώς την ώρα που έπρεπε. Ίδρυσα έτσι το Shitexpress. Η δουλειά μου είναι να κρατάω τους πελάτες ευχαριστημένους και ικανοποιημένους. Δουλεύω για την προώθηση και την στρατηγική της εταιρείας μου. Αν θες να στείλεις περιττώματα σε κάποιον, σίγουρα αυτός ο κάποιος σε έχει προσβάλλει, πληγώσει ή βλάψει. Ή πολύ απλά σε εκνευρίζει αφάνταστα. Σε κάθε περίπτωση, δεν θες να ξέρει ότι του τα έστειλες εσύ. Αυτό το αναλαμβάνουμε εμείς αφού δουλεύουμε με ανώνυμες συναλλαγές. Αν πάλι θες να ξέρει ότι του/της τα έστειλες εσύ, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Βάλε απλά την υπογραφή σου.

Πώς ξεκίνησε το όλο project;
Ξεκίνησε ως πείραμα μάρκετινγκ. Ο στόχος ήταν να δείξουμε στον κόσμο την δύναμη του μάρκετινγκ για να αποδείξουμε ότι καθένας μπορεί να πουλήσει το οτιδήποτε. Το πλάνο ήταν να κρατήσουμε το κόστος όσο το δυνατόν χαμηλότερο. Αυτό λειτούργησε πολύ καλά. Η shitexpress δημιουργήθηκε σε ένα βράδυ, τον Μάρτιο του 2014. Η πρώτη προβολή έγινε όταν το φυσικό προϊόν ήταν έτοιμο, η κοπριά αλόγου εξασφαλισμένη και τα αυτοκόλλητα τυπωμένα. Βάλαμε το link μας στο Product Hunt, το Reddit και το Bitcoin Talk. Άρχισαν να μπαίνουν οι πρώτοι επισκέπτες στο site μας. Η πρώτη παραγγελία έγινε από την πρώτη μέρα, την πρώτη Οκτωβρίου 2014.


Δεν ήταν ρίσκο το προϊόν;
Η όλη ιδέα είναι αρκετά γελοία. Γιατί κάποιος να πληρώσει για ένα κουτί περιττώματα; Παρόλα αυτά, ποτέ δεν ξέρεις μέχρι να δοκιμάσεις. Γι “αυτό και αποφάσισα να δοκιμάσω. Οι κοντινοί μου άνθρωποι γελούσαν πολύ στην αρχή. Δεν μπορούσαν να φανταστούν μια τέτοια τρελή επιχειρηματική ιδέα να λειτουργεί. Όπως και να έχει, τώρα όλοι με σέβονται και σέβονται την εταιρία γιατί φέρνει ένα σοβαρό εισόδημα. Η κοπέλα μου από την αρχή δεν ήταν πολύ θερμή. Λίγες βδομάδες αργότερα, είδε ότι μου άρεσε αυτό το project και ότι το διασκέδαζα οπότε χάρηκε και τώρα με υποστηρίζει πολύ. Καταλαβαίνει ότι δεν πρόκειται για απλά «σκατά». Πρόκειται για μάρκετινγκ.

Πώς προέκυψε το όνομα;
Το όνομα προέκυψε από ένα τρένο που λεγόταν Orient Express. Έπαιρνε τον κόσμο από την δύση και τον πήγαινε στην ανατολή σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Εμείς παίρνουμε κοπριά αλόγου και την στέλνουμε στον παραλήπτη σε επίσης πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.
Πού στέλνει ο κόσμος τα πιο πολλά κουτιά;
Συνήθως ο κόσμος στέλνει περιττώματα στους φίλους του για πλάκα, μετά στους πρώην και στις πρώην σαν υπενθύμιση και μετά σε όσους μισεί, σαν μυστικό μήνυμα. Εμείς κάνουμε delivery δέκα με δεκαπέντε κουτιά την ημέρα.

Διαβάστε περισσότερα στο grekamag.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ