Νέα δημοσκόπηση από την Rass - Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 4,2% έναντι της Ν.Δ - Τρίτο το Ποτάμι, εκτός Βουλής ο Παπανδρέου!

Από τα δεδομένα της έρευνας προκύπτει πως η πολιτική συγκυρία είναι ευνοϊκή για τον ΣΥΡΙΖΑ, που συγκεντρώνει ποσοστό 31,2%, έναντι 27,0% της ΝΔ. Πάντως, το ποσοστό αυτό του ΣΥΡΙΖΑ δεν δίνει αυτοδυναμία.

Εκτός Βουλής ο Γιώργος Παπανδρέου

Οι πολίτες αναδεικνύουν ως τρίτο κόμμα το Ποτάμι (6,3%), ενώ το ΚΚΕ (5,5%), η Χρυσή Αυγή (4,5%), το ΠΑΣΟΚ (4,0%) και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (3,1%) φαίνεται να περνούν το κατώφλι του Κοινοβουλίου. Εκτός μένει το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου (2,2%).

Ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί και το «ψυχολογικό πλεονέκτημα» της παράστασης νίκης, αφού σχεδόν 9 στους 10 πολίτες (ποσοστό 86,2%) πιστεύουν ότι στις εκλογές θα κόψει πρώτος το νήμα.

Η κινδυνολογία έχει ενοχλήσει περισσότερο τον κόσμο

Αυτό που έχει ενοχλήσει περισσότερο τους πολίτες στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου είναι κυρίως η κινδυνολογία της ΝΔ (35,4%) και λιγότερο οι εύκολες υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ (24,8%).

Οι πολίτες θέλουν δημοψηφίσματα για τα μεγάλα εθνικά θέματα

Το εκλογικό σώμα φαίνεται να επιθυμεί τη συμμετοχή του στις μεγάλες αποφάσεις της χώρας, επικυρώνοντας ή απορρίπτοντάς τες σε δημοψηφίσματα (72,7%), και να μη θέλει να αφήσει την τύχη του πια στους εθνοπατέρες (26,2%).

Διαβάστε τη συνέχεια στο iefimerida.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ