A.Τσίπρας στην Ομόνοια: Τον επόμενο μήνα στη ΝΔ θα ψάχνουν νέο αρχηγό - Σίγουρη η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή

«Καθαρή, ανόθευτη εντολή διακυβέρνησης» ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή, όπως είπε κατά την προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στην πλατεία Ομονοίας ο αρχηγός του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας ενώπιον χιλιάδων οπαδών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Τσίπρας διαμήνυσε ότι από τη Δευτέρα μπαίνει «τέλος στο πάρτι» και η χώρα επιστρέφει στη νομιμότητα, βάζοντας τέλος στη διαφθορά και τη διαπλοκή.

Επιτιθέμενος στην κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι από τη Δευτέρα «μπαίνει τέλος στη διακυβέρνηση της χώρας με e-mail» και συμπλήρωσε: «Την Κυριακή δεν μιλούν οι δανειστές. Μιλάει ο λαός και θα πει μνημόνια τέλος».

Παράλληλα, επανέλαβε το σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», υποσχόμενος ότι από τη Δευτέρα θα είναι νόμος του κράτους η προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, ενώ δεσμεύτηκε για αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και αντικατάστασή του από φόρο στη μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προανήγγειλε επανέλεγχο της λίστας Λαγκάρντ («οι λίστες βγαίνουν από τα συρτάρια» είπε χαρακτηριστικά) και δεσμεύτηκε για πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων και του «μαύρου χρήματος».

Χαρακτηρίζοντας δεδομένο το αποτέλεσμα των εκλογών και προεξοφλώντας νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τους πολίτες να δώσουν «μια πρώτη ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ, μια τελευταία ίσως για την Ελλάδα», καλώντας τους: «Δώστε στον ΣΥΡΙΖΑ και στην Ελλάδα αυτοδυναμία».

Το ζήτημα της καθαρής, ανόθευτης εντολής, όπως είπε, ο κ. Τσίπρας το έθεσε μετ' επιτάσεως κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, καθώς, όπως είπε, τις τελευταίες ημέρες γίνεται πολύς λόγος για το ποιος θα είναι «συγκυβερνήτης στο αεροσκάφος», μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ -παραπέμποντας, εμμέσως, στη σχετική ρήση του Ευάγγελου Βενιζέλου για τον ενδεχόμενο μετεκλογικό ρόλο του ΠΑΣΟΚ.

«Εμείς στο πιλοτήριο αντιπροσώπους των απόψεων της κυρίας Μέρκελ δεν πρόκειται να δεχτούμε» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά, κλείνοντας ουσιαστικά την πόρτα της συνεργασίας στα κόμματα που συνεργάστηκαν με τη γερμανική κυβέρνηση κατά την περίοδο του Μνημονίου.

«Η μόνη χρεοκοπία που θα δούμε τις επόμενες ημέρες, είναι η χρεοκοπία του κ. Σαμαρά και της ακροδεξιάς παρέας του» τόνισε, ανεβάζοντας τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης, ενώ διέβλεψε ότι, μέσα στον επόμενο μήνα, «στη ΝΔ θα ψάχνουν για νέο αρχηγό».

«Με το καλό, τους ευχόμαστε», είπε, «γιατί θέλουμε απέναντί μας να έχουμε μια υπεύθυνη αντιπολίτευση».

Παράλληλα, επέμεινε ότι το χρέος της χώρας δεν είναι βιώσιμο, προανήγγειλε επαναδιαπραγμάτευση και επανήλθε στο πάγιο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύγκληση διεθνούς διάσκεψης για το χρέος, στα πρότυπα εκείνης για τη Γερμανία το 1953.

Ακόμη, προανήγγειλε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα διεκδικήσει τις γερμανικές αποζημιώσεις, για τις οποιές επισήμανε ότι το Βερολίονο τις οφείλει σε όλη την Ευρώπη, που έβαλε πλάτη για την ανοικοδόμηση της Γερμανίας μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και το τέλος του ναζισμού.

Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε για αποκατάσταση της δημοκρατικής λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης και ανέλαβε σειρά δεσμεύσεων για τους ένστολους, τους αστυνομικούς και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που, όπως είπε, «δεν τους αξίζει η χώρα τους να τους εξευτελίζει».

Αναφερόμενος στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει «ραντεβού με την ιστορία», καλώντας -ιδιαίτερα τους νέους- να μην αφήσουν να τους κλέψουν το μέλλον. 

Παράλληλα, κάλεσε τη νεολαία να πάρει στα χέρια της την υπόθεση της μεγάλης ανατροπής και να ψηφίσει και για λογαριασμό των 100.000 18άρηδων, που, όπως είπε, η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά δεν τους αφήνει να πάνε να ψηφίσουν.

«Όποιος φοβάται τη νέα γενιά δεν έχει μέλλον» είπε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει: «Και ο κ. Σαμαράς δεν έχει μέλλον».

«Αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας με θάρρος, με σύνεση, με γνώση, με αποφασιστικότητα» είπε και κάλεσε τον ελληνικό λαό να δώσει στήριξη και ώθηση στον ΣΥΡΙΖΑ, για να συγκρουστεί με το παλιό.

«Η πατρίδα είναι στα χέρια σας, το μέλλον είναι στα χέρια σας... Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία» διαμήνυσε, για να κλείσει με τη γνωστή φράση: «Λίγο ακόμα, να σηκωθούμε ψηλότερα».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ