Choose4Greece: Ψηφίστε, προβλέψτε & κερδίστε 1 Ipad!

Το Choose4Greece είναι μια ιστοσελίδα που σχεδιάστηκε από το Preference Matcher, μια κοινοπραξία επιστημόνων με ειδίκευση στο αντικείμενο της διαχείρισης ηλεκτρονικών συμβούλων ψήφου με σημαντική εμπειρία σχεδιασμού παρόμοιων εργαλείων σε όλο τον κόσμο, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και με Έλληνες ερευνητές που δραστηριοποιούνται στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας και με πλήθος ιδρυμάτων του εξωτερικού. Το καλύτερο όλων όμως, είναι ότι το Choose4Greece δίνει την δυνατότητα στους χρήστες του να κερδίσουν ένα ipad αν προβλέψουν σωστά το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής 25 Ιανουαρίου!

Η ιστοσελίδα απευθύνεται σε όλους εκείνους τους πολίτες που έχουν αποφασίσει τι θα ψηφίσουν, αλλά είναι περίεργοι να δουν αν οι θέσεις τους συμφωνούν με τις δημόσιες θέσεις του κόμματος που έχουν επιλέξει. Σε όλους εκείνους που θέλουν να ψηφίσουν απαλλαγμένοι από συναισθηματισμούς και οικογενειακές πιέσεις, σε εκείνους που είναι αποφασισμένοι να ψηφίσουν με ορθολογικά και όχι πελατειακά κριτήρια και σε όλους εκείνους που παραμένουν κομματικά αμετανόητοι και θέλουν να κάνουν ένα διασκεδαστικό τεστ!

Χρησιμοποιώντας το «Choose4Greece», οι χρήστες/ψηφοφόροι βρίσκουν 30 προτάσεις που σχετίζονται με διάφορα θέματα πολιτικής επικαιρότητας, οργανωμένα σε θεματικές κατηγορίες. Για κάθε μία από αυτές τις προτάσεις μπορούν να εκφράσουν το βαθμό συμφωνίας ή διαφωνίας τους. Εφόσον συμπληρώσουν το σχετικό ερωτηματολόγιο οι χρήστες μπορούν να δουν μία σειρά από διαγράμματα που δείχνουν το βαθμό συνάφειας των θέσεών τους με κάθε ένα από τα κόμματα.

Αυτή τη φορά το choose4greece θα επιχειρήσει και κάτι ακόμη: να προβλέψει το αποτέλεσμα των εκλογών. Εκτός από τις απαντήσεις τους στο ερωτηματολόγιο, οι χρήστες του C4G καλούνται να δώσουν μια εκτίμηση για το αποτέλεσμα των εκλογών. Η ερευνητική ομάδα του C4G θα χρησιμοποιήσει αυτές τις εκτιμήσεις προκειμένου να προβλέψει το αποτέλεσμα. Τα αποτελέσματα της πρόβλεψης θα ανακοινωθούν με το κλείσιμο της κάλπης την Κυριακή 25 Ιανουαρίου στις 7:00μμ. και ο χρήστης με την ακριβέστερη πρόβλεψη θα κερδίσει ένα ipad.

Η συλλογή και επεξεργασία των στοιχείων αφορά αποκλειστικά και θα χρησιμοποιηθεί μόνο για ακαδημαϊκούς ερευνητικούς σκοπούς.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ