7 εύκολοι και αποτελεσματικοί τρόποι για να θεραπεύσετε την ''ενοχλητική'' ακμή μια για πάντα!

Η ακμή είναι μία γενική έννοια, που περιλαμβάνει κηλίδες, μπιμπίκια και σπυράκια. Η ακμή μπορεί να χτυπήσει σε οποιαδήποτε ηλικία. 

Η αποτελεσματική αντιμετώπιση και θεραπεία μερικές φορές είναι δύσκολη και αγχωτική. Ωστόσο κάποιες από τις ποιο αποτελεσματικές μεθόδους για αντιμετώπιση της ακμής, που έχει λειτουργήσει για πολλές γυναίκες, είναι οι παρακάτω.

Μπορεί η ακμή να μην θεωρείται σοβαρή ή επικίνδυνη πάθηση, άλλα δεν παύει να μας χαλάει και να μας πληγώνει τον εγωισμό μας. Πάντα υπήρξε μία αβεβαιότητα για την αιτία που δημιουργείτε, ωστόσο η αιτία δεν είναι τόσο σημαντική όσο η εύρεση της θεραπείας.

Υπάρχουν τρόποι για να θεραπεύσετε την ακμή;

Ναι και Όχι. Υπάρχουν άπειρα προϊόντα που για κάποιους μπόρεσαν να θεραπεύσουν την ακμή, άλλα για άλλους δεν τους βοήθησαν καθόλου. Η θεραπεία είναι θεραπεία μόνο όταν αυτή έχει αποτελέσματα.

Οι περισσότερες θεραπείες απαιτούν χρόνο για να δει κάποιος αποτελέσματα. Συνήθως χρειάζονται περίπου 8 βδομάδες προτού μπορέσετε να δείτε σημαντικές βελτιώσεις, γι’ αυτό και χρειάζεται υπομονή. Μόλις καταφέρετε να καθαρίσετε την ακμή είναι σημαντικό να συνεχίσετε την θεραπεία ώστε να μην επανέλθει.

Άμα έχετε σοβαρή ακμή, η ιδανικότερη λύση είναι να επισπευτείτε έναν δερματολόγο. Ωστόσο, σε ποιο ήπιες περιπτώσεις ίσως μπορέσετε να την ελέγξετε από μόνοι σας. Σε αυτής την περίπτωση δοκιμάστε τις παρακάτω 7 συμβουλές για να απαλλαγείτε από την ακμή.

1. Γυμναστική
Η συχνή γυμναστική βοηθάει το σώμα σας να διατηρείται σε φόρμα. Το επιτρέπει να χτίσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και σας βοηθάει να διώξετε τα τοξικά από το σώμα σας. Είναι μία καλή αρχή για την καταπολέμηση της ακμής.

2. Διατροφή
Θα πρέπει να τρώτε τουλάχιστον 5 φρέσκα φρούτα και λαχανικά την ημέρα. Τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά έχουν θρεπτικά συστατικά πλήρης απαραίτητα για το σώμα σας. Ανεβάζουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα και είναι άριστα αντιοξειδωτικά τα οποία μπορούν να σας βοηθήσουν να διώξετε την ακμή. Αποφεύγετε την ζάχαρη και τα παχυντικά φαγητά διότι επηρεάζουν το δέρμα σας. Επίσης πρέπει να πίνετε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα για να απαλλάξετε το σύστημα μας από τις τοξίνες.

3. Καλλυντικά
Επιλέξτε αντιλεργικά καλλυντικά που βασίζονται σε νερό. Αποφεύγετε προϊόντα χωρίς λάδι, προϊόντα με παράγωγα πίσσας και βαριές κρέμες. Πάντα να πλένετε το δέρμα σας καλά κάθε βράδυ για να αφαιρείτε τα υπολείμματα από το μέικαπ.
 

4. Ορμόνες
Οι ορμόνες παίζουν σημαντικό ρόλο σε εξάρσεις ακμής και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να μειώσουν αυτά τα ξεσπάσματα. Ο γιατρός όμως είναι αυτός που θα αποφασίσει αν θα χρησιμοποιήσετε θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης για να εξουδετερώσει ή να μειώσει τα ξεσπάσματα ακμής.
 

5. Καθαρό Δέρμα
Θα πρέπει να αποφεύγετε επίμονο τρίψιμο στο πρόσωπο σας άλλα είναι απαραίτητο να καθαρίζετε το δέρμα σας κάθε βράδυ. Χρησιμοποιείστε ένα ήπιο σύστημα καθαρισμού κάθε βράδυ. Μία με δύο φορές την εβδομάδα θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ένα απολεπιστικό για να αφαιρείτε νεκρά κύτταρα και ανοίξετε τους πόρους του δέρματος.
 

6. Ξύρισμα
Το ξύρισμα είναι ένας καλός τρόπος απολέπισης διότι αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξυρίζεστε σε σημεία που είναι ερεθισμένα ή μολυσμένα. Πάντα να χρησιμοποιείτε μία κρέμα για ξύρισμα άμα το δέρμα σας είναι πολύ ευαίσθητο.

7. Άγχος
Το άγχος συνεισφέρει στην ακμή γι’ αυτό χαλαρώστε και ηρεμίστε το νευρικό σας σύστημα. Τα συναισθήματα ενεργοποιούν χημικές αντιδράσεις στο σώμα μας, που μπορούν να προκαλέσουν ξεσπάσματα ακμής.

Είναι εφικτό να θεραπεύσετε την ακμή ακολουθώντας τις παραπάνω απλές συμβουλές.  Το μόνο που χρειάζεστε είναι λίγο θέληση, επιμονή και θετική στάση και θα διαπιστώσετε πόσο γρήγορα και αποτελεσματικά θα απαλλαγείτε από την ακμή.

Πηγή: Invogue.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ