Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του Έλληνα σμηναγού Παναγιώτη Λάσκαρη - Παρών ο Πάνος Καμμένος! (φωτό)

Οι δικοί του άνθρωποι ακόμη δεν μπορούν να πιστέψουν τη συμφορά που βρήκε την οικογένεια τους. Ο γιος, σύζυγος, πατέρας, φίλος… δεν είναι πια μαζί τους, αφού έχασε τη ζωή του στη συντριβή του πολεμικού αεροσκάφους F-16 στην Ισπανία.

Σήμερα, πλήθος κόσμου έδωσε το παρών για το «τελευταίο αντίο» στον Παναγιώτη Λάσκαρη, τον 35χρονο έμπειρο πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας,  ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο στην νατοϊκή βάση, μαζί με τον σμηναγό, τον 31χρονο Αθανάσιο Ζάγκα. Τιμητικό άγημα και πυροβολισμοί ακούστηκαν έξω από το ναό.

Η νεκρώσιμος ακολουθία έγινε στον ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου στη Ριζούπολη. Τραγικές φιγούρες η μητέρα του αλλά και η σύζυγός του που δεν μπορούσαν να αντέξουν το χαμό του. Ο Έλληνας σμηναγός ήταν και πατέρας, είχε ένα γιό. Μια γυναίκα, πιθανότατα η μητέρα του, δεν άντεξε και λιποθύμησε, ενώ λίγο πριν φώναξε ξεψυχησμένα: "Λεβέντη μου! Ο Θεός τον ήθελε στον ουρανό".

Ο νέος υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας, Κώστας Ήσυχος, ο Υφυπουργός Άμυνας, Νίκος Τόσκας, αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας και των Ένοπλων Δυνάμεων, καθώς και Τούρκος ανώτατος αξιωματικός έδωσαν, μεταξύ άλλων, το "παρών" στην κηδεία του.

Στεφάνι έστειλαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Μιχάλης Κωσταράκος. Τιμητικό στέφάνι έστειλαν από κοινού Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία, καθώς και η ηγεσία των Ένοπλων Δυνάμεων. Η οικογένεια είχε ζητήσει αντί στεφάνων να δοθούν λεφτά στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Η νεκρώσιμος ακολουθία του σμηναγού Αθανάσιου Ζάγκα θα τελεστεί στις 15:00 στον Ιερό ναό Αγίας Βαρβάρας στην Αργυρούπολη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ