Από σήμερα ο παλμός της Αποκριάς χτυπά στην Πλάκα, στο Μοναστηράκι, στο Θησείο και όχι μόνο - Δείτε όλες τις αθηναϊκές εκδηλώσεις για τις απόκριες!

Με κύρια συστατικά τη δημιουργική φαντασία και το κέφι ο δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας διοργανώνουν τις εφετινές αποκριάτικες εκδηλώσεις.

Βασική τους επιδίωξη είναι να παρασύρουν σε ένα ζωντανό, χαρούμενο γλέντι, τόσο στους παραδοσιακούς αποκριάτικους προορισμούς όσο και στις γειτονιές. Μια γιορτή για όλες τις ηλικίες και προτιμήσεις, συνδυάζοντας αρμονικά τις παραδόσεις με σύγχρονες ιδέες και εκδηλώσεις που θα είναι ελκυστικές για όλους τους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες της πόλης.

Όλο τον Φεβρουάριο λοιπόν ο παλμός της Αποκριάς θα απλωθεί στην Πλάκα, στο Μοναστηράκι, στο Θησείο, στην Κυψέλη, στον Άγιο Παύλο, στον Λόφο του Φιλοπάππου, καθώς και στα Πολιτιστικά Κέντρα του Δήμου Αθηναίων.

Συγκεκριμένα την Τσικνοπέμπτη 12 Φεβρουαρίου η Πλάκα θα ζωντανέψει όπως παλιά και στους κεντρικούς της δρόμους θα ξεφαντώσουν όλοι σε ένα μεγάλο αθηναϊκό αποκριάτικο πάρτι. Η γιορτή ξεκινάει το μεσημέρι από την πλατεία Κοτζιά με την αποκριάτικη διαδρομή της Φιλαρμονικής του δήμου Αθηναίων προς το Μοναστηράκι, ενώ την ίδια ώρα θα ξεκινήσει από την Πλάκα (Μοναστηράκι - Θησείο) το Μουσικό Σχήμα «Λευτέρης Γρηγορίου & Global Daoulia» που θα ξεσηκώσουν τον κόσμο με παραδοσιακά μουσικά όργανα.

Στις 19.00 στον σταθμό Μετρό Μοναστηρακίου θα μας περιμένει η χορωδία σε λάτιν ρυθμούς ενώ στις 21.00 καρναβαλιστές από τις «Μορφές Έκφρασης» με μουσικά όργανα, χορό και αποκριάτικα τραγούδια θα παρελάσουν στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Το καθιερωμένο ραντεβού με τους μικρούς φίλους έχει δοθεί για την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου στον κλασικό αποκριάτικο παιδικό προορισμό. Από τις 11.00 το Ζάππειο, όπου θα έχει στηθεί ένα μεγάλο σκηνικό, θα φιλοξενήσει πλειάδα καλλιτεχνικών δρώμενων.  

Εκτός όμως από τη καθιερωμένη γιορτή, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να κατασκευάσουν μάσκες στις βιβλιοθήκες του δήμου, να παρακολουθήσουν Καραγκιόζη και να παίξουν «Ζαχαρομουτζουρώματα» στο πολιτιστικό κέντρο «Μελίνα» και να διασκεδάσουν με παιχνίδια σε όλα τα πολιτιστικά κέντρα.

Αποκριάτικες μουσικές διαδρομές, συναυλίες και καρναβαλιστές θα πλημμυρίσουν και τις δημοτικές κοινότητες της Αθήνας με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής στις 8/2 στο Πάρκο Φιξ (Πατησίων), στις 14/2 στη Φωκίωνος Νέγρη, στις 15/2 στο Άλσος της Ακαδημίας Πλάτωνος, ενώ ο Σπύρος Πολυκανδριώτης στις 22/2 θα ντύσει μουσικά την πλατεία Πλυτά.

Επίσης η Φιλαρμονική Ορχήστρα, η Συμφωνική Ορχήστρα, η Χορωδία, η BigBand και το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής θα μας διασκεδάσουν όλο αυτό το διάστημα σε διάφορα σημεία της πόλης αλλά και σε κλειστές αίθουσες.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις της Αποκριάς ολοκληρώνονται την Καθαρά Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου, στον λόφο του Φιλοπάππου. Εκεί μικροί και μεγάλοι θα γιορτάσουν τα Κούλουμα με λαγάνα, χαλβά και φυσικά πολύ γλέντι. Αντίστοιχη γιορτή θα πραγματοποιηθεί και στο Πάρκο ΚΑΠΑΨ με παραδοσιακή μουσική σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Αμπελοκήπων.

Για περισσότερες πληροφορίες και νέα για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του οργανισμού. www.opanda.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ