Live από Παρίσι: Η κρίσιμη συνάντηση Γ. Βαρουφάκη και Μ. Σαπέν

Ο μαραθώνιος συναντήσεων του υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη συνεχίζεται στο Παρίσι.

O Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης συναντήθηκε με τον Γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν στο Παρίσι την Κυριακή.
Θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη τύπου στις 19:30 ώρα Έλλαδας (18:30 ώρα Γαλλίας).
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Βαρουφάκης θα έχει και άτυπη συνάντηση και με Γάλλο υπουργό οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν, χωρίς να προβλέπεται κάποια σχετική ενημέρωση.
Επωφελούμενος από τη διαμονή του στο Παρίσι ο κ. Βαρουφάκης είχε την ευκαιρία να συζητήσει εκτενώς και με τον επικεφαλής της συμβουλευτικής εταιρείας Lazard, Ματιέ Πιγκάς, τον οποίο έχει επιλέξει , ως σύμβουλό για το θέμα του χρέους.
Ο Γάλλος Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί βρίσκεται και αυτός στο Παρίσι, και δεν αποκλείεται να συναντηθεί με τον κ. Βαρουφάκη , αργότερα το βράδυ ,στα γραφεία της Κομισιόν στη γαλλική πρωτεύουσα
Αργά το βράδυ της Παρασκευής, μία πηγή προσκείμενη στο γραφείο του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ είπε στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι ο Γάλλος πρόεδρος και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ «έχουν συμφωνήσει ότι είναι σημαντικό να γίνουν σεβαστές οι επιλογές των Ελλήνων πολιτών και  η Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της» σχετικά με το χρέος.
«Υπάρχει μια ανάγκη διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων προκειμένου να κατανοήσουμε καλύτερα τις προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης» επισήμανε η πηγή μετά τη δείπνο που είχαν Ολάντ και Μέρκελ στο Στρασβούργο

Δείτε ΕΔΩ ζωντανά τη συνέντευξη Τύπου

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ