Τοpwoman η κυρία Ιωάννα - φτιάχνει τα πιο νόστιμα γλυκά στην Αθήνα - Σπεσιαλιτέ της τα κέικ, η pavlova & τα μπισκότα!

Η κυρία Ιωάννα θα ήθελα να είναι η καλύτερή μου φίλη, να φτιάχνει κάθε απόγευμα ένα κέικ, μια pavlova ή απλά μπισκότα, να πίνουμε τσάι και να μου λέει αστείες ιστορίες με την φραγκοχιώτικη –όπως λέει η ίδια- προφορά της.

Στον μικρό της παράδεισο το “Cake & Cookie”, στην Κηφισιά κάτσαμε πολλές ώρες. Και δοκιμάσαμε τα πάντα, από ολόφρεσκα αμερικάνικα baby brownies μέχρι το περίφημο “dense chocolate loaf cake”, συνταγή της Nigella. Τα φτιάχνει όλα η ίδια μαζί με τον γιο της και την επί δεκαπέντε χρόνια φίλη της Μαρίνα.

«Είμαι νηπιαγωγός» μας λέει η κυρία Ιωάννα. «Ζούμε στο Πικέρμι, πάντα ζούσαμε στο Πικέρμι. Έχω τρία παιδιά, την Ελένη, τον Πέτρο και τον Στέφανο. Μεγάλωνα τα παιδιά μου και συγχρόνως μαγείρευα, έφτιαχνα γλυκά. Μεγάλωσαν τα παιδιά, έφυγαν και εμένα μου άρεσε πάντα να μαγειρεύω. Είχαμε φίλους που μου έλεγαν «φτιάξε μας ένα τέτοιο» και κάποια στιγμή μου είπαν ότι δεν μπορούν να ζητάνε συνέχεια και ότι πρέπει να το δω επαγγελματικά το πράγμα, εφόσον είχαν φύγει και τα παιδιά και είχα πολύ ελεύθερο χρόνο. Βλέπεις, πριν από οχτώ χρόνια έσπασα τον αστράγαλό μου, καταστράφηκε η κλείδωση και δεν μπορούσα πια να κάνω την δουλειά της νηπιαγωγού. Δεν μπορώ ούτε να τρέξω ούτε να κάτσω στους αστράγαλους. Αν είσαι με παιδάκια, πρέπει να μπορείς να πέφτεις στο ύψος τους και εγώ δεν μπορούσα. Οπότε ξεκίνησα αρχικά να φτιάχνω γλυκά από το σπίτι. Στην αρχή είχε πλάκα, αλλά δεν μπορείς να κάνεις αυτή τη δουλειά από το σπίτι για πολύ καιρό.

Όταν έψαξα χώρο στην Κηφισιά που είναι και η μεγαλύτερη πελατεία μου, τα ενοίκια ήταν πολύ ακριβά, χιλιάδες ευρώ τον μήνα. Και εντάξει cakes φτιάχνω, πόσα λεφτά να βγάλω πια; Μια μέρα λοιπόν, πετύχαμε αυτό το μαγαζάκι που είναι στην έξοδο για την Εθνική Οδό. Είναι μια μονοκατοικία που ζει η οικογένεια Κουλούρη. Ακόμα και το όνομα μας ταίριαξε γάντι».

Η κυρία Ιωάννα μας κερνάει brownies και μπισκότα βουτύρου και εγώ χαζεύω τα άπειρα βιβλία της, όλα γεμάτα σημειώσεις, μικρά χαρτάκια, σελιδοδείκτες και υπολείμματα σοκολάτας. «Εμένα μου αρέσει να ψάχνω τα βιβλία μου, να ψάχνω το internet, να πειραματίζομαι. Φτιάχνουμε ό,τι μπορείς να φανταστείς. Κάνουμε ό,τι μας ζητήσει κάποιος. Έχουμε πολλά βιβλία και που να δεις σπίτι πόσα έχουμε. Τα έχω χρησιμοποιήσει όλα τα βιβλία μαγειρικής που βλέπεις. Κυρίως βέβαια χρησιμοποιώ τις δυο μου Βίβλους, της Nigella. Αγαπάω Nigella.

Η ιδέα μου όταν βρήκαμε το μαγαζί ήταν να κάνω την κουζίνα του σπιτιού μου εδώ. Ήθελα να έχουμε μια ανοιχτή κουζίνα, εν αντιθέσει με τα άλλα ζαχαροπλαστεία. Για μένα αυτό είναι που με ευχαριστεί και που τραβάει τον κόσμο. Σε βλέπουν να φτιάχνεις κάτι και έχουν απευθείας επαφή μαζί σου. Έρχονται άνθρωποι και συζητάμε τι και πώς θέλουν να τους φτιάξουμε. Έχουμε μια κυρία που ο άντρας της είναι διαβητικός και κάνουμε συζητήσεις, πώς να μην βάζουμε ζάχαρη, τι άλλο να βάλουμε. Ουσιαστικά, ό,τι φτιάχνουμε με παραγγελία, είναι custom. Κάνουμε τα στάνταρ γλυκά μας αλλά από κει και πέρα η ιδέα είναι ό,τι κάνει κέφι στον άλλο να μας το πει στο τηλέφωνο και να το ετοιμάσουμε.

Όλη η συνέχεια εδώ - grekamag.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ