Θαύμα της ζωής: Μια γυναίκα χωρίς καθόλου γεννητικά όργανα, έφερε στον κόσμο 2 υγιέστατα κοριτσάκια! (φωτό- βίντεο)

Η Hayley Haynes, η οποία γεννήθηκε χωρίς μήτρα, ωοθήκες & σάλπιγγες γέννησε δίδυμα μετά από εξειδικευμένη θεραπεία για την ανάπτυξη μήτρας.

Της είχαν πει γύρω στην ηλικία των 19 πως ποτέ δεν θα είναι σε θέση να γεννήσει καθώς δεν είχε καθόλου μήτρα, ωοθήκες ή σάλπιγγες. Εννέα χρόνια αργότερα, γέννησε δίδυμα μετά από εξωσωματική γονιμοποίηση με τη χρήση ενός δότη ωαρίου. Η κα Haynes και ο σύζυγός της Sam, και οι δύο 28, είναι περιχαρείς. 

Η Haley δεν κατάλαβε πως ήταν διαφορετική ενώ μεγάλωνε, αλλά άρχισε να ανησυχεί από την ηλικία των 19 ετών, όταν ακόμα δεν είχε αρχίσει η περίοδός της. Μετά από μήνες επισκέψεων στο νοσοκομείο και αιματολογικές εξετάσεις, οι ειδικοί της είπαν ότι είχε γεννηθεί με ΧΥ χρωμοσώματα, που σημαίνει ότι ήταν γενετικά αρσενική.

Δεν είχε καθόλου αναπαραγωγικά όργανα, εξαιτίας  μιάς σπάνιας πάθησης που ονομάζεται σύνδρομο έλλειψης ευαισθησίας στα ανδρογόνα. Η κ Haynes, από το βόρειο Λονδίνο, δήλωσε: "Όταν μου είπαν ότι δεν είχα καθόλου μήτρα ήμουν τόσο μπερδεμένη, ένιωθα άρρωστη. Ο μεγαλύτερος φόβος μου ήταν να μην κάνω ποτέ παιδιά."


" Ξαφνικά ένα τεράστιο κομμάτι της ζωής μου έλειπε. Ένιωσα σαν μισή γυναίκα και ήμουν σε δύσκολη θέση. Πώς ήμουν έτοιμη να πω σε έναν άντρα αυτό το τρομερό μυςτικό μου όταν θα άρχιζαμε να βγαίνουμε;". Εκμυστηρεύτηκε την κατάστασή της στο φίλο της Σαμ, με τον οποίο είχε έρθει κοντά από την ηλικία των 16 ετών.


 Ο Σαμ την παρηγόρησε σε όλη τη δοκιμασία της και αργότερα έγινε από φίλος σύζυγός της. Η κ Haynes δήλωσε: "Από την πρώτη κιόλας μέρα ήταν τόσο υποστηρικτικός και τον εμπιστεύθηκα κατευθείαν. Σκεφτόμουν αν κάθε άντρας θα το έκανε αυτό. Αλλά με τον Sam ένιωσα αποδεκτή και με αγάπησε για αυτό που ήμουν."

"Ακόμα και τότε όμως δεν ήξερα αν θα είχαμε ποτέ παιδιά. Και οι δύο θέλαμε μια οικογένεια, αλλά απλά έπρεπε να περιμένουμε και να δούμε αν η θεραπεία θα λειτουργούσε." Τα πρώτα σημάδια της ελπίδας ότι η κατάσταση της κ Hayne θα μπορούσε να είναι ιάσιμη ήρθε το 2007, όταν ένας νέος ειδικός στο Royal Derby Hospital βρήκε στην Hayle μια μικροσκοπική μήτρα που δεν είχαν δει σε προηγούμενα υπερηχογραφήματα.


 "Ήταν μόνο μερικά χιλιοστά, αλλά ήταν μια αρχή. Ο γιατρός ήταν αισιόδοξος ότι θα αυξηθεί. Εγώ ακόμα δεν θα μπορούσα να συλλάβω φυσιολογικά, αλλά θα μπορούσα να έχω την επιλογή της εξωσωματικής γονιμοποίησης."


Η κ Haynes πήρε μια σειρά ορμονών για να της δώσουν τα σωστά επίπεδα της προγεστερόνης και οιστρογόνων, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον όπου η μήτρα της θα μπορούσε να αυξηθεί. Έτσι το 2011 η κ Haynes ήταν έτοιμη για εξωσωματική γονιμοποίηση. Δυστυχώς όμως το νοσοκομείο και η ασφάλεια τους  αρνήθηκαν  να χρηματοδοτήσουν δωρεάν την εξωσωματική γονιμοποίηση :

"Πρώτα μας είπαν ότι δεν μπορούσα να κάνω παιδιά, μετά είπαν ότι μπορούσα. Τώρα μας λένε ότι  αρνούνται να μας δώσουν τη βοήθεια που χρειάζεται. "Ωστόσο, το ζευγάρι, αποφασισμένο να μην παραιτηθεί, κατέβαλε £ 10.500 - περισσότερο από το ήμισυ των αποταμιεύσεών τους - για τη θεραπεία εξωσωματικής γονιμοποίησης σε κλινική στην Κύπρο τον περασμένο Απρίλιο.
Η κ Haynes δήλωσε:

"Ήμουν τόσο νευρική. Είχαμε μόνο μια προσπάθεια  και δεν θα μπορούσα να αντέξω οικονομικά να περάσουμε από όλα αυτά και πάλι. Ήθελα απεγνωσμένα να γίνω μητέρα και ήξερα πως αν δεν υπήρχαν βιώσιμα ωάρια ή η εμφύτευση δεν ήταν επιτυχής, θα τρελαινόμουνα."

"Από τα 13 αυγά που συγκομίστηκαν μόνο δύο ήταν βιώσιμα. Μετά αυτά εμφυτεύτηκαν και πέρασα τις υπόλοιπες 10 μέρες ξαπλωμένη. Ήμουν τόσο νευρική έτρεμα από την κορφή ως τα νύχια. Κοιτάξαμε το τεστ και ήταν θετικό. Δεν μπορούσα να περιγράψω τη χαρά μου.  Χοροπηδούσα πάνω-κάτω και ούρλιαζα, αλλά ο Σαμ κράτησε την ψυχραιμία του, μέχρι να πάρουμε και δεύτερο τεστ για να το επιβεβαιώσουμε. "


Όταν η κ Haynes πήγε για το υπερηχογράφημε μετά από έξι εβδομάδες  ήταν συγκλονισμένη όταν ανακάλυψε πως περίμενε δίδυμα. Η κ Haynes, δήλωσε: «Αν και η υιοθεσία ήταν μια επιλογή, θέλαμε το μωρό να είναι όσο πιο δικό μας βιολογικά χρησιμοποιώντας μιά ανώνυμη δότρι ωαρίου και το σπέρμα του Σαμ".


Η εγκυμοσύνη πήγε καλά και το Δεκέμβριο οι γιατροί της αποφάσισαν να την καλέσουν δύο εβδομάδες πιο νωρίς. Γέννησε φυσιολογικά την παραμονή των Χριστουγέννων πρώτα την Avery, 3 κιλά, και την Darcey, 2, 3 κιλά. Μιλώντας δημόσια για τις γεννήσεις η κ Haynes, δήλωσε:

"Το να γίνω μητέρα ήταν η πιο καταπληκτική στιγμή της ζωής μου. Όταν είχα τα μωρά στην αγκαλιά μου για την πρώτη φορά ήμουν συγκλονισμένη.  Εννέα χρόνια συμβιβαζόμουν με το γεγονός πως αυτό δεν μπορεί να συμβεί, αλλά εκείνη τη στιγμή όλος ο πόνος μου έφυγε μακριά."


"Η Darcey και η Avery είναι τα πιο όμορφα μικρά κορίτσια στον κόσμο. Ακόμα και τώρα, δεν μπορώ να τα ξεκολλήσω από τον Σαμ, γιατί τις αγαπά τόσο πολύ. Έχουμε περάσει τόσα πολλά γι'αυτά τα μωρά. Δεν είναι μόνο τα πορτοφόλια μας, που είναι άδεια. Είμαστε ψυχολογικά εξαντλημένοι. Αλλά θα το έκανα και πάλι για έναν κτύπο καρδιάς και μια αγκαλιά με τα κορίτσια μου."


Ο Δρ Geetha Venkat, της Κλινικής Γονιμότητας στο Harley Street, Λονδίνο, χαρακτήρισε την υπόθεση ως «καταπληκτική». Είπε: «Κανονικά στη φύση η γυναικεία ορμόνη οιστρογόνου βοηθάει στην ανάπτυξη της μήτρας. Αφού της λείπει αυτή η ορμόνη, την χορήγησαν με HRT. Είναι τυχερή που κατάφερε να γεννήσει με "ίχνη" μήτρας. Η τεχνολογία το έκανε κι αυτό δυνατό. Είναι πραγματικά μια καταπληκτική ιστορία. "

Πηγή: telegraph.co.uk

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ