6+1 απλοί τρόποι για να γεμίσετε τη ζωή σας με αισιοδοξία! Να πώς θα βλέπετε το ποτήρι... μισογεμάτο!

Να πώς θα εντάξετε την αισιοδοξία στην καθημερινότητά σας

 

Με ειλικρινές χαμόγελο

Το χαμόγελο, όταν προκύπτει αληθινά, μεταφέρει στιγμιαία σε όλο σου το σώμα, κύματα αισιοδοξίας και ανάτασης. Είναι μια τόσο εύκολη έκφραση προσώπου με τόσο σημαντική επίδραση στο σώμα και το πνεύμα μας, που πολύ συχνά αναρωτιέμαι γιατί εμείς οι άνθρωποι προτιμούμε να κατσουφιάζουμε από το να χαμογελάμε. Χαμόγελο = έμπρακτη αισιοδοξία!

Με Αγκαλιές

Όταν δυο άνθρωποι αγκαλιάζονται, ενεργοποιούνται ορμόνες που ενισχύουν το αίσθημα της εμπιστοσύνης. Η ζεστασιά που νιώθει το κορμί, μεταφέρεται και στην καρδιά, καθιστώντας την αγκαλιά μέσο αισιοδοξίας και συντροφικότητας. Μην ξεχνάς να αγκαλιάζεις λοιπόν όσους αγαπάς, ώστε να βιώνεις συναισθηματικά οφέλη και να τα μεταφέρεις και στους άλλους.

Με χαρούμενη μουσική

Όπως λέμε «αν είναι να σκέφτομαι, θα το κάνω θετικά», έτσι ακριβώς στηρίζουμε το εξής χόμπι: εάν είναι να ακούω μουσική, ας είναι κεφάτη και ενεργητική! Η μουσική ως ψυχοθεραπεία είναι εξαιρετικά αποτελεσματική, καθώς έχει άμεση επίδραση στο νευρικό μας σύστημα. Η θλιβερή μουσική είναι ικανή να … «μας ρίξει στα πατώματα» και η χαρούμενη μουσική να μας ανεβάσει στα ουράνια!

Αλλάζοντας έναν απαισιόδοξο

Το να αλλάξεις οπτική σε έναν απαισιόδοξο φίλο είναι ένα δύσκολο κατόρθωμα αλλά πολύ σημαντικό. Εάν καταφέρεις να του μεταφέρεις τη θετική σου ενέργεια, αφενός έχεις χαρίσει σε έναν άλλον άνθρωπο το χάρισμα της θετικής σκέψης, αφετέρου έχεις παγιώσει την αισιοδοξία ως σταθερό τρόπο αντιμετώπισης της ζωής σου.

Κάνοντας εκπλήξεις

Οι εκπλήξεις έχουν το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού, συνεπώς σε βοηθούν να πετάξεις τη ρουτίνα από επάνω σου και να απολαύσεις τις αντιδράσεις των φίλων σου. Η προετοιμασία από μόνη της είναι ιδιαίτερα απολαυστική και εντείνει το αίσθημα της θετικής ανυπομονησίας!

Διαβάστε τη συνέχεια στο tsemperlidou.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ