Π. Καμμένος: ''Οι βουλευτές των ΑΝΕΛ δεν είναι πρόβατα - Αν δεν συμφωνούμε σε κάτι, δεν θα το ψηφίζουμε''

"Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα ψηφίζουν κατά βούληση και βάσει κόκκινων γραμμών που έχουν θέσει" σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο ο οποίος μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

"Δεν είναι μια αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς θα ψηφίζουμε ανάλογα με όσα έχουμε δεσμευθεί ως προς τον ελληνικό λαό. Σε μία κυβέρνηση που έχει έντιμα δύο εταίρους, αυτοί οι εταίροι θα πρέπει να συμφωνούν ή να διαφωνούν. Σε όσα διαφωνούμε, δεν θα ψηφίσουμε.
Οι ΑΝΕΛ είμαστε μία κοινοβουλευτική ομάδα 13 βουλευτών, η οποία, αυτή τη στιγμή, ψηφίζει ανάλογα με τις αρχές, με τις οποίες εξελέγη μέσα στη Βουλή. Εάν λοιπόν ένα νομοσχέδιο είναι αντίθετο προς τις αρχές μας και, ιδίως, τις κόκκινες γραμμές, δεν θα το ψηφίσουμε. Οι βουλευτές των ΑΝΕΛ δεν είναι πρόβατα, θα ψηφίζουν κατά τη συνείδησή τους, όπως το Σύνταγμα ορίζει".
 

Και συνέχισε:
"Εκεί που θα υπάρχουν αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, δεν θα παραχαράσσονται οι κόκκινες γραμμές. Πιστεύω πως η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός δεν θα παραβιάζει τις δικές μας κόκκινες γραμμές.
Θα δείτε ότι η κυβέρνηση αυτή θα πάει ενωμένη και θα ενώσει τον ελληνικό λαό. Θέλουμε μαζί μας και εκείνους που δεν μας ψήφισαν για να μπορέσουμε να διαπραγματευτούμε, θέλουμε όλο τον λαό ενωμένο", σημείωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Καμμένος επισήμανε ότι αυτή η κυβέρνηση κατάφερε να δώσει το στίγμα της, πριν τις προγραμματικές δηλώσεις, ενώ τόνισε ότι τα σενάρια τρομοκρατίας ήταν ψευδή.
"Δεν είδαμε καταστροφές. Δεν είδαμε να κλείνουν τράπεζες, να αδειάζουν τα ΑΤΜ, δεν είδαμε αυτό το κλίμα τρόμου που προσπαθούσε να επιβάλλει η απερχόμενη κυβέρνηση στον ελληνικό λαό", ανέφερε.
 

Για τα εξοπλιστικά δήλωσε:
"Αποκατέστησα το επίδομα παραμεθορίου. Το δεύτερο ήταν να ξεκινήσει η διαδικασία της μισθολογικής αποκατάστασης των στελεχών που δέχτηκαν μία επίθεση τα τελευταία χρόνια σε επίπεδο περίπου του 50%, αλλά και όσον αφορά τους απόστρατους. Παράλληλα, αυτό που έκανα ήταν να ξεκινήσει η διαδικασία ελέγχου όλων των συμβάσεων".
"Να είστε βέβαιοι ότι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι πανίσχυρες", σημείωσε.
Τέλος, ο Πάνος Καμμένος τόνισε: "Όχι δεν δέχομαι τα παιδιά των μεταναστών, δηλαδή της δεύτερης γενιάς μεταναστών, που γεννήθηκαν στην Ελλάδα να πάρουν την ελληνική ιθαγένεια.
"Αντιθέτως για αυτά της 3ης γενιάς που μεγαλώνουν εδώ, πηγαίνουν στο στρατό, έχουν ενταχθεί στην πατρίδα και σέβονται τους νόμους και το Σύνταγμα, δεν νομίζω πως υπάρχει κανείς που θα έχει πρόβλημα", είπε.
 

Συνεχίζεται η τριμερής με Κύπρο, Ισραήλ

Εν τω μεταξύ, ο υπ. Άμυνας προανήγγειλε τη συνέχιση της αμυντικής συνεργασίας με το Ισραήλ, αλλά και τη συνέχεια της τριμερούς συνεργασίας Κύπρου, Ισραήλ και Ελλάδας. Η ανακοίνωση του Π. Καμμένου έγινε μετά τη συνάντηση που είχε χθες στο υπουργείο Άμυνας με την πρέσβειρα του Ισραήλ Ιριτ Μπεν-Αμπα Βιτάλε.

Συζητήθηκαν γενικότερα θέματα συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ισραήλ, με έμφαση στα ζητήματα της αμυντικής συνεργασίας.
Η εξέλιξη έχει ιδιαίτερη σημασία μιας και η πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν κατά της συνέχισης της στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ, η οποία στις θέσεις και τις τοποθετήσεις του κόμματος χαρακτηριζόταν "επικίνδυνη".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ