Αλέξης-Ματέο παραλειπόμενα: ''Θα βάλω γραβάτα όταν τα καταφέρουμε'' είπε ο Τσίπρας, με sms σε άγνωστο παραλήπτη απάντησε ο Ρέντσι! (βίντεο)

Δώρα αντάλλαξαν ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ματέο Ρέντσι στο τέλος της κοινής συνέντευξης Τύπου μετά τη συνάντησή τους στην Ρώμη. 

  • Σε εξαιρετικό κλίμα η συνάντηση αλλά και οι δηλώσεις των δύο πρωθυπουργών
  • Μιλούσαν ο ένας στον άλλο αποκλειστικά στον ενικό σαν να ήταν φίλοι από παλιά
  • Έκαναν ουκ ολίγες φορές αναφορά στο νεαρό της ηλικίας τους (40) σαν να πετούσαν «καρφιά» στις παλιές καραβάνες της Ευρώπης
  • Αντάλλαξαν δώρα με περιπαικτική διάθεση & μπόλικο χιούμορ

Ο Ιταλός πρωθυπουργός προσέφερε στον Αλέξη Τσίπρα, μία ιταλική μπλε γραβάταγια τη στιγμή που θα αποφασίσει να παραβεί τις συνήθειές του. «Εχεις πει ότι θα φορέσεις γραβάτα όταν βρεθεί η τελική λύση για την Ελλάδα. Ετσι, σου κάνω δώρο μία ιταλική, για να είναι η πρώτη που θα βάλεις», του είπε ο κ. Ρέντσι, παρουσιάζοντας τη γραβάτα, αμέσως μετά το τέλος των κοινών τους δηλώσεων με τον Αλέξη Τσίπρα να προσφέρει με τη σειρά του ένα cd με τραγούδια από τα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας, Magna Grecia (οι περιοχές της Ιταλίας που ήταν αποικίες αρχαίων ελληνικών πόλεων).

Ο Αλέξης Τσίπρας μάλιστα την παρέλαβε χαμογελαστός και υποσχέθηκε ότι προτίθεται να φορέσει τη γραβάτα όταν οι 40ρηδες (ο ίδιος και ο Μ. Ρέντσι) θα δίνουν μαζί την κοινή μάχη για την Ευρώπη ενώ ο Ιταλός από την πλευρά του ενθουσιάστηκε με το δώρο και το σήκωσε ψηλά.

Το sms του Ρέντσι την ώρα της συνέντευξης με τον Τσίπρα

Μήνυμα από το κινητό του έστειλε ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. 

Όπως θα δείτε και στο βίντεο, κάποια στιγμή προς το τέλος των κοινών δηλώσεων που έκαναν, ο κ. Ρέντσι ένιωσε τη δόνηση από το τηλέφωνό του. Έβγαλε το κινητό από την τσέπη του και ανενόχλητος έστειλε μήνυμα...

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ