Good News: Τα ''Boxerάκια'' & οι ''10 Εμείς & 1 Κανίς'' ήρθαν πρώτα στο αξέχαστο ''Κυνήγι του θησαυρού'' που διοργανώνουν οι περίφημοι Μαλαγάνες στο Ρέθυμνο!

Δύο αξέχαστες μέρες έζησαν τα παιδιά της πόλης του Ρεθύμνου της Κρήτης το  Σαββατοκύριακο που μας πέρασε (31/1 και 1/2/15) λαμβάνοντας μέρος στο 18ο Παιδικό Κυνήγι Θησαυρού.

Τα παιδιά, έπαιξαν, κυνήγησαν, διασκέδασαν και γέμισαν γνώσεις για τον τόπο τους, φεύγοντας συναδελφωμένα και αγαπημένα, μιας και αυτό ήταν το μήνυμα που προσπάθησαν να τους περάσουν οι διοργανωτές της ομάδας ΜΑΛΑΓΑΝΕΣ.

Ξεκινώντας από το Σάββατο, όπου όλη η πόλη, με ευχάριστη έκπληξη παρακολούθησε την υλοποίηση της ιδέας των διοργανωτών, να αναβιώσουν με παιδιά, το Καρναβάλι του Παλιού Ρεθύμνου, όπως γινόταν στην οδό Αρκαδίου.

Γύρω στα 800 παιδιά σε 80 ομάδες με τους γονείς τους διήνυσαν χαρούμενα, τη διαδρομή Πλατεία Μικρασιατών-Πλατεία Πετυχάκη-Παλαιολόγου-Αρκαδίου-‘Αγνωστο Στρατιώτη-Παραλία Ελ.Βενιζέλου-Παλαιολόγου και Πλατεία Μικρασιατών. Τα παιδιά ήλθαν με αποκριάτικη αμφίεση ή με τα μπλουζάκια των ομάδων τους, συντεταγμένα κατά ομάδες Κυνηγιού Θησαυρού, με τα λάβαρά τους και τα συνθήματά τους, γεμίζοντας και αντικαθιστώντας την απουσία ηχητικής επένδυσης, με παιδικές φωνούλες τους δρόμους της παλιάς πόλης.

Μια εκδήλωση που ενθουσίασε και το Γραφείο Πολιτισμού του Δήμου και που πιθανώς θα αξιοποιηθεί στο μέλλον εντασσόμενη στα πλαίσια των ετήσιων Καρναβαλικών εκδηλώσεων, βελτιωμένη ίσως με περισσότερη υλικοτεχνική υποστήριξη, αλλά χωρίς να χάνει τον αναβιωτικό χαρακτήρα της και τον πρωταγωνιστικό ρόλο της παιδικής φωνής.

ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Τα παιδιά συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Μικρασιατών στις 9 το πρωί και αφού τοποθετήθηκαν συντεταγμένα κατά τη σειρά κάθε ομάδας στα αρχηγεία τους, έλαβαν μέρος συναδελφωμένα στον πρώτο δοκιμαστικό και μη ανταγωνιστικό γρίφο, που ήταν η ανεύρεση του πρωταγωνιστή στο βιβλίο που οι ΜΑΛΑΓΑΝΕΣ είχαν γράψει για την ιστορία του ΙΒΑΝ και της ΑΥΡΑΣ, δύο πανέμορφων σκυλιών, πηγαίνοντας στην οδό Τσουδερών, που τα περίμενε μέλος της ομάδας μεταμφιεσμένο σε Σκουλή Μπαμπά (ένα σοφό τούρκο καλόγερο που ανέπτυξε φιλανθρωπική και φιλοζωική δράση) για να τα επαναφέρει αγκαλιασμένα σε μια ανθρώπινη παιδική αλυσίδα στην Πλατεία Μικρασιατών, για να αρχίσει το Κυνήγι.

Ο 1ος γρίφος ήταν ηχητικός και ακουγόταν από το μεγάφωνα η αρχή του τραγουδιού του Ερωτόκριτου. Τα παιδιά έπρεπε να πάνε στην οδό Βιτσέντσου Κορνάρου, που τα περίμενε άλλο μέλος της ομάδας ΜΑΛΑΓΑΝΕΣ ντυμένος Βιτσέντσος Κορνάρος και κρατώντας ένα ταμπελάκι που έγραφε: «ΚΙΚΑ ΚΙΤΡΙΝΗ ΧΑΝΤΡΑ».

Τα παιδιά πήγαιναν το σύνθημα αυτό στο Σπίτι του Πολιτισμού, για να πάρουν τον 2ο γρίφο που παρέπεμπε στην οδό Γοβατζιδάκη 12, από το παραμύθι «Σταχτοπούτα», βρίσκοντας το ταμπελάκι που έγραφε «ΥΒΟΝΝΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΑΝΤΡΑ»

Το σύνθημα αυτό, τους έδινε τον 3ο γρίφο που παρέπεμπε στην οδό Κλειδή 13 και εκεί έβρισκαν ταμπελάκι με το συνθηματικό «ΝΕΦΕΛΛΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΧΑΝΤΡΑ».
Το συνθηματικό αυτό έπρεπε να πουν για να πάρουν τον 4ο γρίφο, που παρέπεμπε στην οδό Μελχισεδέκ αριθ. 6 (Σαμαρείτες-Ερ. Σταυρός) και 10 (Πρόσκοποι) και έβρισκαν ταμπελάκι με το συνθηματικό «ΟΡΦΕΑΣ ΜΠΛΕ ΧΑΝΤΡΑ»

Έλεγαν στο σπίτι του Πολιτισμού αυτό το συνθηματικό και έπαιρναν τον 5ο γρίφο που παρέπεμπε στην οδό Μίνωος αριθ. 3 (Καμινάδα με τα 6 φουρούσια) και δίπλα στην οδό Μ. Κόρακα, βρίσκοντας το ταμπελάκι με το συνθηματικό «ΚΛΕΙΩ ΡΟΖ ΧΑΝΤΡΑ»

Το συνθηματικό αυτό έλεγαν για να πάρουν τον 6ο γρίφο που παρέπεμπε στην οδό Αγ.Γεωργίου (γρόττα) Εκκλησία Αγ. Γεωργίου για να βρούν το ταμπελάκι με το σύνθημα «ΟΣΙΡΙΣ ΧΡΥΣΗ ΧΑΝΤΡΑ»

Το σύνθημα αυτό έλεγαν για να πάρουν τον 7ο γρίφο που παρέπεμπε στον οδό Εμμ. Βερνάδου κάτω από τις καμάρες στο γιαουρτάδικο του Γέρο Τσόγκα, που τα περίμενε μέλος της ομάδας ΜΑΛΑΓΑΝΕΣ ντυμένος με βράκες, όπως ήταν ο γέρο Τσόγκας για να τα κεράσει γιαούρτι και να τους πει το σύνθημα «ΜΕΡΕΝΤΑ ΑΣΠΡΗ ΧΑΝΤΡΑ».

Λέγοντας αυτό το σύνθημα, έπαιρναν τον 8ο γρίφο που παρέπεμπε στην οδό Τζάνε Μπουνιαλή αριθ. 63 (σπίτι και κήπος με παγώνια Αλή Βαφή) βρίσκοντας το ταμπελάκι με το σύνθημα «ΕΡΣΑ ΜΑΥΡΗ ΧΑΝΤΡΑ»

Το σύνθημα αυτό έλεγαν τα παιδιά, για να πάρουν τον 9ο γρίφο, που ήταν η άσκηση σωστό ή λάθος και παρέπεμπε στην Πλατεία Μικρασιτών στο φουγάρο του γερμανικού φούρνου, για να βρούν το ταμπελάκι «ΙΡΜΑ ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΗ ΧΑΝΤΡΑ»

Πηγαίνοντας το σύνθημα αυτό, έπαιρναν τον 10ο γρίφο που παρέπεμπε στην Οδό Τσαγρή 34. (Παιδικές κατασκηνώσεις Λέλας Κούνουπα) για να βρούν την ταμπέλα με το σύνθημα «ΟΡΕΣΤΗΣ ΚΑΦΕ ΧΑΝΤΡΑ»

Λέγοντας αυτό το σύνθημα έπαιρναν τον 11ο γρίφο που τα καλούσε να βάλουν στη σειρά τις χάντρες που έπαιρναν με κάθε γρίφο και να πάνε στην οδό Διονυσίου Καστρινογιαννάκη (Κυνοκομείο), όπου έβρισκαν το συνθηματικό «ΑΓΓΕΛΟΣ»

Λέγοντας το συνθηματικό αυτό, έπαιρναν τον 12ο γρίφο, που παρέπεμπε στην οδό Ραδαμάνθυος (στο χαμάμ) στον Βασιλιά Μίνωα και τον Σαρπηδόνα (παιδιά του Δία) και ζητούσαν τον άλλο αδελφό τους τον Ραδάμανθυ, για να δουν το ταμπελάκι με το συνθηματικό «ΕΛΒΙΡΑ»

Λέγοντας το σύνθημα αυτό, έπαιρναν τον 13ο γρίφο που ήταν η εξαγωγή γραμμάτων με τις αριθμητικές πράξεις (αντικατάσταση αριθμών με γράμματα) και παρέπεμπε στη ΛΟΤΖΙΑ, όπου έβρισκαν το ταμπελάκι με το συνθηματικό «ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΣ»

Λέγοντας το συνθηματικό αυτό, έπαιρναν τον 14ο γρίφο που παρέπεμπε στην οδό Σουλίου αριθ. 52 (παπουτσίδικα) για να βρούν άλλο ταμπελάκι με το συνθηματικό «ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ»

Λέγοντας το συνθηματικό αυτό, έπαιρναν τον 15ο γρίφο που παρέπεμπε στην Οδό Τομπάζη αριθ. 59 (δύο κεφάλια στρατιωτών) για να δουν το συνθηματικό «ΙΒΑΝ»

Λέγοντας το σύνθημα αυτό, έπαιρναν τον επόμενο-προτελευταίο γρίφο (το κουίζ που ακολουθεί) που τους παρέπεμπε στην οδό Επιμενίδου, που τους περίμενε μέλος της ομάδας ΜΑΛΑΓΑΝΕΣ για να τους πει το επόμενο σύνθημα που ήταν «ΑΥΡΑ».

ΟΙ 7 ΣΟΦΟΙ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ
1. ΒΙΑΣ Ο ΠΡΙΗΝΕΥΣ
2. ΘΑΛΗΣ Ο ΜΙΛΗΣΙΟΣ
3. ΚΛΕΟΒΟΥΛΟΣ Ο ΛΙΝΔΙΟΣ
4. ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΣ Ο ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ
5. ΠΙΤΤΑΚΟΣ Ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ
6. ΣΟΛΩΝ Ο ΑΘΗΝΑΙΟΣ
7. ΧΙΛΩΝ Ο ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΟΣ

Αυτοί είναι ο 7 σοφοί της Αρχαιότητας.

Εμείς ΕΠΙΜΕΝουμε στην άποψη ότι στη θέση του «ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΥ» ήταν ο δικός μας «ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΣΟΦΟΣ»!
ΕΠΙΜΕΝουμε…… ΕΠΙΜΕΝουμε…… κι άμα πας θα τον ……ΙΔΗΣ!!

Λέγοντας το σύνθημα αυτό, έπαιρναν το γρίφο του θησαυρού, που ήταν σήματα τροχαίας που έπρεπε να αναχθούν σε γράμματα για να βγει η λέξη ΡΙΜΟΝΤΙ στις εικόνες που ακολουθούν με ένα ένθετο σημείωμα, ό,τι βρουν να μην πάνε εκεί που έλεγε, αλλά να έλθουν να το πουν στους διοργανωτές για να βοηθήσουν την συνάντηση του ΙΒΑΝ με την ΑΥΡΑ.

«Αγαπημένοι μου φίλοι,
Είμαστε πια πολύ κοντά στο δρόμο που θα μας οδηγήσει στην Αύρα. Η μύτη μου εμένα δε με ξεγελάει! Ήδη νιώθω στα ρουθούνια μου τη μυρωδιά της. 
Ας λύσουμε λοιπόν και τον τελευταίο γρίφο. Μα ΠΡΟΣΟΧΗ.
Μόλις τον λύσετε, να πάτε να πείτε την απάντηση στις Μαλαγάνες, στο Σπίτι του Πολιτισμού! Γιατί ο καλός μας Σκουλή Μπαμπάς άφησε εκεί κάτι που πρέπει να σας δώσουν. Που χωρίς αυτό δε θα τη βρούμε ποτέ! Πείτε στις Μαλαγάνες τη μαγική λέξη, τη λύση του γρίφου. Πάρτε αυτό που θα σας δώσουν και ελάτε να πάμε μαζί να βρούμε την Αύρα! 
Σας ευχαριστώ για όλα!
ΙΒΑΝ».

Τον γρίφο αυτό, βρηκε η ομάδα ΒΟΧΕRΑΚΙΑ του 7ου Δημοτικού και βοήθησε στη συνάντηση στην Πλατεία Μικρασιατών, του ΙΒΑΝ (ενός πανέμορφου και εξαιρετικά φιλικού καφέ γερμανικού ποιμενικού) με την επίσης πανέμορφη ΑΥΡΑ (ενός πανέμορφου λευκού αδέσποτου, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες μας θα υιοθετήσουν τα BOXERΑΚΙΑ), κάτω από τα χειροκροτήματα όλων των παιδιών, που εντυπωσιασμένα από το όλο σκηνικό και τη γλυκειά και συναισθηματική ιστορία του ΙΒΑΝ και της ΑΥΡΑΣ, γεμάτα θετικά μηνύματα, χειροκροτώντας συγχρόνως με προτροπή της ομάδας ΜΑΛΑΓΑΝΕΣ και τους γονείς τους για τη συμπαράσταση και τη στήριξή τους, που έφθανε μόνο μέχρι τα όρια του Κυνηγιού χωρίς παρεμβάσεις, πράγμα που έκανε τα παιδιά να χαρούν ακόμη περισσότερο για τη δική τους και μόνο προσπάθεια. Στη διοργάνωση βοήθησαν, όπως πάντα, οι τοπικές υπηρεσίες, οι εθελοντές σαμαρείτες και πολλοί εθελοντές.

Οι νικητές πήραν ως έπαθλο έναν πίνακα ζωγραφικής από την καλλιτέχνιδα Μυρσίνη, που τον επιμελήθηκε, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι το βραβείο συνοδευόταν και από το κολιέ της γλυκιάς σκυλίτσας Αύρας, που χάντρα χάντρα μάζεψαν στη διάρκεια του παιχνιδιού! Φυσικά, όπως πάντα, οι μικροί νικητές έκλεισαν την ημέρα τους στον Team FM, όπου από το πρωί πραγματοποιήθηκε η ραδιοφωνική εκπομπή για το παιδικό κυνήγι.

Το Παιδικό Κυνήγι ενηλικιώθηκε φέτος, συμπληρώνοντας τα 18 χρόνια του. Γι’ αυτό οι διοργανωτές, έδωσαν, στα παιδιά την ευκαιρία να κάνουν μια μίνι ψηφοφορία στο δικαίωμα παιδικής ψήφου που απέκτησαν, για τον τρόπο που αντιλαμβανόταν την εικόνα του γρίφου της οδού Κλειδή (αγγελάκια ή παιδάκια), με τα αγγελάκια να πλειοψηφούν.

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΟΜΑΔΩΝ
1. BOXERάκια
2. 10 ΕΜΕΙΣ & 1 ΚΑΝΙΣ
3. BEAGLE
4. ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΑ ΤΟΥ 7ου
5. ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΑ ΤΟΥ 14ου
6. BULLDOG ΤΟΥ 2ου
7. ΠΑΠΙΓΙΟΝ
8. ΛΑΓΩΝΙΚΑ ΤΟΥ 16ου
9. ΝΤΟΠΕΡΜΑΝ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
10. ΓΡΗΓΟΡΑ ΛΑΜΠΡΑΝΤΟΡ
11. ΤΖΑΚ ΡΑΣΕΛ
12. WIGGLE BIGGLE WIGGLE
13. ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΤΟΥ 15ου
14. ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΙΧΝΗΛΑΤΕΣ
15. 801 ΣΚΥΛΙΑ ΔΑΛΜΑΤΙΑΣ
16. ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΤΣΟΟΥ ΤΣΟΟΥ
17. ΡΑΣΕΛ ΤΑ ΤΖΑΓΚ ΡΑΣΕΛ
18. ΜΑΣΤΙΦ
19. 9 ΚΟΚΕΡ ΣΠΑΝΙΕΛ
20. ΠΕΚΙΝΟΥΑ
21. 10 ΧΑΣΚΥ
22. ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΙΧ ΤΣΟΥ
23. BULLDOGS
24. ΑΤΡΟΜΗΤΑ ΛΥΚΟΣΚΥΛΑ
25. ΑΤΡΟΜΗΤΑ ΡΟΝΤΒΑΪΛΕΡ
26. ΛΑΓΩΝΙΚΑ ΜΠΟΥΛΝΤΟΓΚ
27. HOT DOGERS
28. ΚΑΝΙΣ BODY BUILDER
29. ΑΠΙΘΑΝΑ ΛΑΜΠΡΑΝΤΟΡ
30. ΓΙΟΡΚΣΑΙΡ
31. ΝΑ ΖΕΙ ΚΑΝΙΣ…
32. DALMATIANS
33. ΧΑΣΚΑΚΙΑ
34. 9 ΤΖΑΚ ΡΑΣΕΛΑΚΙΑ
35. ΑΤΡΟΜΗΤΑ ΜΠΙΓΚΛ
36. ΡΟΝΤΒΑΪΛΕΡ ΤΟΥ 7ου
37. 11 ΣΚΥΛΙΑ ΔΑΛΜΑΤΙΑΣ
38. ΚΟΛ(ΕΥ)ΗΜΕΝΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ
39. ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΓΡΙΦΟΛΑΤΡΕΣ
40. 9 ΙΧΝΗΛΑΤΕΣ
41. ΠΙΤ ΜΠΟΥΛ ΤΟΥ 14ου
42. ΤΡΟΜΕΡΑ ΜΠΟΥΛ ΤΕΡΙΕ
43. ΣΑΜΟΓΙΕΝΤ
44. ΓΚΡΙΦΟΝ ΤΟΥ 7ου
45. ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΡΕΤΡΙΒΕΡ
46. ΝΤΟΠΕΡ - KIDS
47. ΠΥΡΗΝΑΙΟΙ
48. ROT VAILER ΤΟΥ 3ου
49. 7 ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΙΤΜΠΟΥΛ
50. HOT DOGS
51. ΚΟΛΕΫ
52. 8 ΜΑΛΤΕΖΑΚΙΑ
53. ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΑ ΛΑΜΠΡΑΝΤΟΡ
54. ΧΑΣΚΙ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ
55. ΤΣΟΟΥ ΤΣΟΟΥ KIDS
56. 10 ΣΚΥΛΙΑ ΔΑΛΜΑΤΙΑΣ
57. ΠΙΤ ΜΠΟΥΛ
58. ΕΞΥΠΝΑ ΛΑΜΠΡΑΝΤΟΡ
59. CHOW CHOW ΚΑΝΟΥΝ SHOW
60. ΤΑ 7 ΤΖΑΚ ΡΑΣΕΛ
61. ΣΠΑΝΙΕΛ ΜΠΡΕΤΟΝ
62. ΑΡΚΟΥΔΟΣΚΥΛΑ
63. ΓΚΕΚΑΣ
64. 10 ΓΚΡΙΦΟΝ
65. ΕΡΩΤΟΧΤΥΠΗΜΕΝΑ ΛΑΜΠΡΑΝΤΟΡ
66. ΜΠΕΡΝΙΖΑΚΙΑ
67. ΠΟΜΕΡΑΝΙΑΝ
68. ΛΑΜΠΡΑΝΤΟΡ ΤΟΥ 16ου
69. ΕΞΥΠΝΑ ΡΟΝΤΒΑΪΛΕΡ
70. ΚΟΚΕΡ
71. ΓΚΡΙΦΟΝ
72. ΚΟΚΟΝΙ
73. ΧΑΣΚΥ
74. ΧΑΡΡΙΕΤ
75. ΛΑΜΠΡΑΝΤΟΡΑΚΙΑ
76. ΑΚΙΤΑ
77. ΕΜΠΕΙΡΑ ΡΟΝΤΒΑΪΛΕΡ
78. ΕΞΥΠΝΑ ΜΑΛΤΕΖ
79. ΜΠΟΥΛ ΤΕΡΙΕ
80. ΕΞΥΠΝΑ ΚΑΝΙΣΑΚΙΑ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ