Good News: 25 Ελληνικές εταιρείες Τεχνολογίας θα μας βγάλουν ασπροπρόσωπους στην κορυφαία διοργάνωση της Βαρκελώνης!

Σε 25 επιχειρήσεις του τεχνολογικού κλάδου ανέρχεται η ελληνική συμμετοχή στη φετινή έκθεση Mobile World Congress (ΜWC), που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Βαρκελώνη.

 

Η φετινή έκθεση πραγματοποιείται από 2 έως 5 Μαρτίου 2015 και χθες, στους χώρους του Innovathens, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, παρουσιάστηκε η ελληνική αποστολή. Η φετινή αποστολή κρίνεται ως ικανοποιητική, και με όρους αριθμού συμμετεχουσών επιχειρήσεων, είναι περίπου ίδια με την περσινή αποστολή. Αναμένεται, δε, να δώσει ελληνικό χρώμα στη μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας που πραγματοποιείται στην Ευρώπη, και αυτό συμβαίνει σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας.

Το περίπτερο που θα δημιουργηθεί για να στεγάσει τις ελληνικές επιχειρήσεις αποτελεί πρωτοβουλία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) και συνδιοργανώνεται από τον οργανισμό Enterprise Greece. Σημαντική, ωστόσο, είναι και η συνεισφορά του Innovathens, του κόμβου καινοτομίας και επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, ο οποίος είναι στρατηγικός εταίρος του ΣΕΚΕΕ.

Τέλος, οικονομικά συμβάλλει και η πολιτεία, κυρίως μέσω της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Η τελευταία εκτιμάται ότι καλύπτει περίπου το 50% του κόστους συμμετοχής, ενώ το υπόλοιπο καλύπτεται από τις ίδιες συμμετέχουσες επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές της αποστολής, οι ελληνικές εταιρείες που συμμετέχουν στη MWC αποτελούν την «Εθνική Ομάδα Τεχνολογίας». Παράλληλα συμμετέχουν πολλές νεοφυείς επιχειρήσεις, που βασίζουν την ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών στην αιχμή της τεχνολογίας.

Με τα δικά τους περίπτερα θα συμμετάσχουν στην έκθεση οι Globo και Upstream, που αποτελούν και τις μεγαλύτερες εταιρίες της χώρας, ενώ στην αποστολή συμμετέχουν εταιρίες όπως οι SingularLogic, mSensis, MPASS, TripInView, Χαράλαμπος Δημητράκας ΑΒΕΕ, M-Stat, Horizon Video Technologies, Cytech Mobile, Micronet, EKETA, Regate, Fasmetrics, VoiceWeb, Accusonus, Oxygen Broadband, VCI, Viva, Inaccess, Newsphone, Telenavis, Locotel, Obrela Security Industries.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ