''Έφυγε'' η ηθοποιός Ελένη Θεοφίλου - Πως πέρασε τις τελευταίες της στιγμές η άλλοτε καλλονή, μελαχρινή του σινεμά και της τηλεόρασης!

Έφυγε από τη ζωή, στα 78 της χρόνια, η ηθοποιός Ελένη Θεοφίλου, γνωστή για τον ρόλο της δασκάλας στην ελληνική σειρά «Μεθοριακός Σταθμός».

 

Η Ελένη Θεοφίλου έπασχε από γεροντική άνοια. Πριν από λίγες ημέρες, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμιγκ» με αναπνευστικά προβλήματα, όπου άφησε και την τελευταία της πνοή.

Σπούδασε στη Σχολή του Πέλου Κατσέλη και έγινε γνωστή στο ευρύτερο κοινό ως η αγαπημένη «δασκάλα» της θρυλικής ελληνικής σειράς «Μεθοριακός σταθμός», που παιζόταν από το 1974 έως το 1981 στην ΥΕΝΕΔ και στην οποία πρωταγωνιστούσε μαζί με τον Βάσο Αδριανό.

Είχε παίξει σε δεκάδες σειρές της τηλεόρασης («Ανθρωπάκος», «Λέσχη μυστηρίου», «Αστυνόμος Θανάσης Παπαθανάσης» κ.α.), αλλά και σε πολλές ταινίες των δεκαετιών του 1960, του 1970 και του 1980 («Γκαρσονιέρα για δέκα», «Ο σεξοκυνηγός», «Η τύχη μου τρελάθηκε», «Οι βάσεις και η Βασούλα» κ.α.).

Τον δικό της «γολγοθά» πέρασε εδώ και μερικούς μήνες η δασκάλα του «Μεθοριακού σταθμού». Η Ελένη Θεοφίλου (Θεοφιλοπούλου είναι το πραγματικό της επώνυμο) υπήρξε μία από τις γοητευτικές πρωταγωνίστριες της μικρής και της μεγάλης οθόνης, όμως η ζωή τής έδειξε το σκληρό της πρόσωπο.

Όσο πρωταγωνιστούσε ήταν περιζήτητη στα περιοδικά της εποχής, αλλά φυσικά η εικόνα της δεν θυμίζει πλέον σε τίποτα τη μελαχρινή καλλονή που έκαιγε καρδιές. Η ηθοποιός έφυγε από κοντά μας στις 17 Ιανουαρίου.

Υπάρχουν στιγμές που η πρώην πρωταγωνίστρια αγνόησε παντελώς τη λαμπρή καριέρα της και έζησε μέχρι τελευταία στιγμή την ζωή της έχοντας στο πλευρό της τον αδελφό της Τάσο Θεοφιλόπουλο, τους συγγενείς της και ελάχιστους καλούς φίλους. Αν και ήταν από τις πιο όμορφες γυναίκες της εποχής της δεν παντρεύτηκε ποτέ και την προσωπική της ζωή την κρατούσε πάντα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, έχοντας επιλέξει να προβάλλει μόνο τη δουλειά της.


Το λαμπερό παρελθόν

Την Ελένη Θεοφίλου τη γνωρίσαμε μέσα από τους ρόλους της στο σινεμά, όμως η μεγάλη επιτυχία στην καριέρα της ήταν η τηλεοπτική παραγωγή της ΥΕΝΕΔ «Μεθοριακός σταθμός», μια σειρά-σταθμός στην ελληνική τηλεόραση. Υποδύθηκε τη δασκάλα, ρόλος που την έκανε ακόμη περισσότερο αγαπητή στο πανελλήνιο. Πρωταγωνίστησε και σε άλλα σίριαλ της ΥΕΝΕΔ και συνέχισε να κάνει δουλειές και στη μετέπειτα κρατική τηλεόραση, συμπληρώνοντας αρκετά χρόνια δουλειάς στη μικρή οθόνη. Επίσης έπαιξε σε αρκετές κινηματογραφικές ταινίες, όπως «Οι βάσεις και η Βασούλα», η κωμωδία «Γκαρσονιέρα για 10» με τον Χρόνη Εξαρχάκο και «Σέργιος και Αννα», «Μια γυναίκα φεύγει», αλλά και σε βιντεοκασέτες που έγιναν μόδα στη δεκαετία του '80, ενώ είχε συμμετάσχει και σε θεατρικές παραγωγές. Δεν ήταν λίγες οι φορές που είχε φιγουράρει στα εξώφυλλα γνωστών περιοδικών της εποχής κόβοντας την ανάσα στον αντρικό πληθυσμό και κάνοντας τις γυναίκες να τη ζηλεύουν.

Πηγή: espressonews.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ