7 συμβουλές για να περπατάτε αγέρωχα πάνω στα ψηλά σας τακούνια!

Ίσως προτιμάς τα στρωτά ή είσαι του αθλητικού ή casual στυλ. Όμως ο δικός σου σε κάλεσε  στο γάμο της αδερφής του, και αυτό απαιτεί… ΤΑΚΟΥΝΙΑ!!! Ηρέμησε, δεν υπάρχει λόγος να φοβηθείς κάτι.

 

Διάβασε παρακάτω κάποιους τρόπους ώστε να μάθεις να  περπατάς σε ψηλά τακούνια χωρίς να τραυματιστείς, και να δείχνεις ωραία ταυτόχρονα

1. Ξεκίνησε με την σωστή στάση του σώματος

Όπως με το οτιδήποτε ξεκινήσεις, μία νέα αρχή απαιτεί σωστές υποδομές. Το κλειδί για να περπατήσεις σε ψηλά τακούνια είναι η σωστή, ισχυρή και σταθερή στάση του σώματος. Το σώμα πρέπει να είναι χαλαρό και τα χέρια να πέφτουν χαλαρά στις πλευρές του κορμιού σου ώστε να σε βοηθήσουν να κρατάς ισορροπία. Θα πρέπει να σταθείς ίσια, το κεφάλι ψηλά και τα πόδια σου να βλέπουν μπροστά.

2. Φόρεσε άνετα παπούτσια που να κάθονται καλά στα πόδια

Όσο χαριτωμένα και αν φαίνονται κάποια παπούτσια στα πόδια σου, αν δεν είναι άνετα θα δείχνεις σαν την Μπάμπι σε πάγο παρά σαν την Μακρυπούλια στο Dancing with the stars. Ξεκινήστε με χαμηλό τακούνι (πεντάποντα ή εξάποντα) και καθώς συνηθίζεις,  αύξησε το ύψος. Δοκίμασε τα παπούτσια σε μία ποιο light περίσταση ώστε να τα συνηθίσεις, όπως σε ένα περίπατο στο πάρκο ή στο σουπερμάρκετ της γειτονιάς για να αποφύγεις μελοντικές φουσκάλες. Να θυμάτε ότι μπορείς να μικρύνεις τα παπούτσια σας άλλα όχι τα πόδια σου.

συμβουλές για να περπατάς σε ψηλά τακούνια

3. Να έχεις πάντα έτοιμα τα απαραίτητα επιπρόσθετα

Άμα τα παπούτσια σου είναι λίγο παραπάνω ευρύχωρα, αγόρασε τακάκια για να προσαρμοστεί το πόδι καλύτερα. Αν πάλι είναι λίγο γλιστερά, υπάρχουν ενισχυτικά τακουνιού που σταθεροποιεί το παπούτσι στο περπάτημα. Καλό είναι όταν ψωνίζεις μία νέα γόβα, να επιλέξεις αυτές που περιλαμβάνουν τζελ σόλες για επιπλέον άνεση και σταθερότητα.

4. Αργά και σταθερά

Χαλάρωσε το σώμα σου. Κάνε ένα βήμα μπροστά, οδηγώντας με τους γοφούς σου, τοποθετώντας την κέντρο του ποδιού στο έδαφος πρώτα, ακολουθώντας το υπόλοιπο πόδι φτέρνα και δάχτυλα ώστε να καταμερίσετε το κέντρο βάρος όσο γίνεται. Προσπάθησε να κάνεις μικρά βηματάκια, να μην σβαρνίζεις τα πόδια. Τα πόδια πρέπει να είναι κοντά αναμεταξύ τους και τα γόνατα να μην λυγήσουν περισσότερο από το φυσιολογικό. Καθώς συνηθίζεις στα ψηλά τακούνια, το σώμα σου θα αυξήσει φυσιολογικά την ταχύτητα του βηματισμού. Επέτρεψε τα χέρια σου να κουνιούνται φυσιολογικά για επιπλέον ισορροπία.

5. Πρόσεχε τον δρόμο μπροστά σου

Ακόμα και οι έμπυρες γυναίκες τα βρίσκουν σκούρα σε συγκεκριμένες επιφάνειες, γι’ αυτό να προσέχεις που πατάς. Γλιστερές επιφάνειες, πλακάκια και πεζοδρόμια με λίθους είναι συνήθως οι ποιο κοινές παγίδες. Φρόντισε να πατάς στο σταθερό σημείο του εδάφους.

6. Ρώτησε τον τσαγκάρη της γειτονιάς

Ακόμα και οι διάσημες πάνε στον τσαγκάρη, όχι για να τις φτιάξουν τις παλιές γόβες, άλλα για να προσαρμόσουν τις νέες στο πόδι. Καλό είναι να ζητήσεις συμβουλές σχετικά με το τι χρειάζεται για να τροποποιηθεί το παπούτσι ώστε να είναι ιδανικό για το δικό σου πόδι.

7. Προσποιήσου

Αν όλα τα παραπάνω αποτύχουν, απλά χαμογέλα. Ένας από τους μεγαλύτερους λόγους που οι γυναίκες δείχνουν τόσο όμορφες όταν περπατάνε με τακούνια, είναι η αυτοπεποίθηση και η άυρα που εμπνέουν. Μπορείς να προσποιηθείς αυτήν την αυτοπεποίθηση για όσο χρειάζεται με λίγα κολπάκια. Προσποιήσου ότι είσαι η ποιο όμορφη γυναίκα στον κόσμο, που όλοι θέλουν να σταθούν δίπλα σου. Προσπάθησε να φανταστείς τον εαυτό σου ως η επιτομή της ομορφιάς και κλάσης, και ότι το βάδισμα σου είναι η απόδειξη αυτής της πραγματικότητας.

Είτε θέλεις να προσθέσεις μία άλλη εικόνα στο επόμενο σου ραντεβού, ή σε αναγκάζουν να αφήσεις τα σταράκια σου σπίτι σε κάποια περίσταση, χρησιμοποίησε τις παραπάνω. Αργά η γρήγορα θα χρειαστεί να μάθεις να περπατάς σε ψηλά τακούνια, γιατί να μην ξεκινήσεις από τώρα;

Πηγή: http://www.invogue.gr/

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ