Πάνος Καμμένος: ''Η κυβέρνηση αναζητά χρηματοδότηση από Ρωσία & Κίνα, γενικά εξώ - ευρωπαϊκή λύση! (βίντεο)

Εξω-ευρωπαϊκή λύση στο χρηματοδοτικό πρόβλημα που προβάλλει, λόγω της εμπλοκής στις διαπραγματεύσεις με την ευρωζώνη, φαίνεται να περιλαμβάνεται στην ατζέντα της ελληνικής κυβέρνησης. 

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Άμυνας και κυβερνητικός εταίρος κ. Πάνος Καμμένος η κυβέρνηση μπορεί να βρεί χρηματοδότηση από τρίτες χώρες, αναφέροντας συγκεκριμένα τις Ρωσία, Κίνα αλλά και τις ΗΠΑ και άλλα κράτη, όπως είπε. Μάλιστα, ειδικά για τη Ρωσία ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στην πιθανότητα να δοθούν προς εκμετάλλευση υποδομές (λιμάνια, σιδηροδρομικό δίκτυο) για τα οποία έχει δείξει ενδιαφέρον η Μόσχα. 

Αξίζει να σημειωθεί πως η αναφορά του κ. Καμμένου (Ανατροπή, Mega), έστω και ως σενάριο, βρίσκεται σε απόκλιση με όσα δημοσίως είχε δηλώσει μέχρι σήμερα ο Πρωθυπουργός. Συγκεκριμένα, από τη Λευκωσία ο κ. Αλ. Τσίπρας σε σχετική ερώτηση εάν η Αθήνα εξετάζει το ενδεχόμενο κάποιου δανείου από τη Ρωσία είχε σημειώσει ότι «βρισκόμαστε σε μια ουσιαστική διαβούλευση και διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας στην Ευρώπη και με όσους έχουν δανείσει τη χώρα μας και η χώρα έχει υποχρεώσεις προς αυτούς. Δεν υπάρχει καμία άλλη σκέψη στο τραπέζι».

Τα σενάρια περί προσέγγισης μεταξύ Αθήνας και Μόσχας είχαν προκαλέσει αντιδράσεις σε Βρυξέλλες και Βερολίνο, με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να σχολιάζει «δεν πιστεύω ότι η Ρωσία μπορεί να αντικαταστήσει την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη». 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ