Η επέλαση του χειμώνα σε εικόνες - Ρέθυμνο, Χανιά, αυτοκίνητα στην θαλασσά - Παγοδρόμια στα βουνά της Λαρίσας! (Φωτό)

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι οδηγοί που κινούνται στις ορεινές περιοχές, καθώς σε πολλά σημεία υπάρχει παγετός και ο υδράργυρος παραμένει στους -6 και -7 βαθμούς Κελσίου.

 

Ειδικότερα παγετός υπάρχει σε σημεία στο επαρχιακό οδικό δίκτυο για Κρανιά, Πυργετό, Καρίτσα, Ανατολή, Λιβάδι, Άγιο Δημήτριο, Βερδικούσια κ.α.

Όλα τα χωριά του νομού έχουν πρόσβαση και από τις 9 το πρωί άνοιξε και ο δρόμος προς Σπηλιά.

Σε επιφυλακή εξακολουθεί να βρίσκεται ο μηχανισμός της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Αυτοκίνητο έπεσε στο λιμάνι του Ρεθύμνου

Σε ορμητικό ποτάμι έχει μετατραπεί ο δρόμος δίπλα στο Ενετικό λιμάνι του Ρεθύμνου λόγω της κακοκαιρίας και των θυελλωδών ανέμων.

Η θάλασσα που βγήκε κυριολεκτικά στη στεριά και πλημμύρισε το σημείο έξω από το Λιμεναρχείο. Ήδη έχει παρασυρθεί από τα νερά ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο που κατάληξε στον πυθμένα του ενετικού λιμανιού.

Θυελλώδεις άνεμοι «χτυπούν» τα Χανιά

Σε κλοιό κακοκαιρίας που έχει ως κύριο χαρακτηριστικό τους θυελλώδεις ανέμους βρίσκονται από τα ξημερώματα τα Χανιά.

Τα περισσότερα προβλήματα έχουν αναφερθεί στο βόρειο παραλιακό μέτωπο και στη ζώνη από το Καλαμάκι μέχρι και την πόλη των Χανίων με την κακοκαιρία να χτυπά το ενετικό λιμάνι της πόλης, όπου αναφέρθηκαν ζημιές σε εξωτερικές κυρίως κατασκευές καταστημάτων από τη συνοικία Νέα Χώρα μέχρι το Φρούριο Φιρκά, την ακτή Ενώσεως και την ακτή Κουντουριώτη, όπου η κυκλοφορία έχει απαγορευτεί λόγω του υψηλού κυματισμού.

Σε πολλά σημεία τόσο στην πόλη όσο και στην ύπαιθρο έσπασαν δέντρα και ξηλώθηκαν πινακίδες και άλλες κατασκευές ενώ επί ποδός βρίσκεται το σύνολο του κρατικού μηχανισμού και των δήμων.

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αναφέρθηκαν στην περιοχή του δήμου Σελίνου, ενώ για προληπτικούς λόγους δεν λειτούργησαν σχολεία στα Σφακιά.

Τα πλοία παραμένουν δεμένα στα λιμάνια, καθώς έως και τις 6 το απόγευμα είναι σε ισχύ η απαγόρευση του απόπλου. 

Στα λευκά από χθες η Τρίπολη 

Προβλήματα υπήρξαν και όλη τη νύχτα στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα, όπου σε μεγάλο τμήμα του ήταν απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Περισσότερες φωτό εδώ

 

Πηγή: arissanet.gr / flashnews.gr / eleftheriaonline.gr

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ