Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα: Ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά - Απαγόρευση απόπλου στα περισσότερα λιμάνια!

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση, κλειστά θα μείνουν σήμερα κάποια σχολεία στην Ανατολική Αττική, στη Δυτική Αττική και στο Βόρειο Τομέα λόγω του παγετού και του χιονιά.

Άλλα σχολεία θα ανοίξουν μετά τις 9 το πρωί.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής ανακοινώσεις, δεν θα ανοίξουν τα σχολεία στο Μαρούσι, την Πεντέλη, τα Βριλήσσια, την Εκάλη, τα Μελίσσια, την Πεύκη και τη Λυκόβρυση.

Στην Ανατολική Αττική κλειστά θα μείνουν το δημοτικό σχολείο Κουβαρά, το γυμνάσιο Πέτας και το νηπιαγωγείο Κουβαρά, στον δήμο Σαρωνικού.

Στον δήμο Μαραθώνα κλειστά θα μείνουν το ΕΕΕΕΚ Παμμακάριστος, το 2ο Γυμνάσιο Βουτζά, οι σχολικές μονάδες της Δημοτικής Ενότητας Βαρνάβα και της Τοπικής Ενότητας Γραμματικού.

Τα υπόλοιπα σχολεία του δήμου Μαραθώνα θα λειτουργήσουν κανονικά, με την επιφύλαξη επανεκτίμησης της κατάστασης στην περίπτωση επιδείνωσης του καιρού.

Στον δήμο Αχαρνών όλα τα σχολεία θα είναι κλειστά λόγω του Πολιούχου Αγ. Βλασίου. Στον δήμο Ραφήνας-Πικερμίου κλειστά θα παραμείνουν το Ειδικό Νηπιαγωγείο και το Ειδικό Δημοτικό Νταού Πεντέλης.

Κλειστά θα μείνουν όλα τα σχολεία στον δήμο Ωρωπού.

Στη Δυτική Αττική κλειστά θα μείνουν τα σχολεία στον δήμο Φυλής. Στον δήμο Μάνδρας κλειστά θα είναι τα σχολεία στα Βίλια και στο Κριεκούκι.

Κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη τα σχολεία, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στο δήμο Φλώρινας, ενώ με μια ώρα καθυστέρηση θα αρχίσουν το πρωί της Τετάρτης τα μαθήματα στα σχολεία, στους δήμους Κοζάνης, Εορδαίας, Βοΐου, Σερβίων – Βελβεντού, Καστοριάς, Άργους Ορεστικού, Γρεβενών, Δεσκάτης και Πρεσπών Φλώρινας.

Θα ανοίξουν στις 9

Με μία ώρα καθυστέρηση, δηλαδή στις 09:00 αναμένεται να ανοίξουν τα σχολεία στο Νέο Ηράκλειο, τη Νέα Ερυθραία, Κηφισιά, Φιλοθέη και στο Χολαργό.

Σε κάθε περίπτωση συστήνεται η ενημέρωση των πολιτών από τους δήμους τους ή από το ίδιο το σχολείο.

Σε ισχύ απαγόρευση απόπλου - Τα περισσότερα δρομολόγια δεν εκτελούνται

Ισχυροί βόρειοι άνεμοι έντασης 9 με 10 μποφόρ εξακολουθούν να πνέουν στο Αιγαίο με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων, από το λιμάνι του Πειραιά για το βορειοανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Τα δρομολόγια στη γραμμή Πέραμα-Παλούκια γίνονται κανονικά. Σε ισχύ είναι η απαγόρευση απόπλου από το λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου. Κλειστή είναι η γραμμή Αγ.Μαρίνα- Νέα Στύρα. Ανοιχτές είναι οι γραμμές Βόλος-Σποράδες Κεραμωτή Καβάλας-Λιμένας Θάσου, Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα, Ηγουμενίτσα Λευκίμμη,Κυλλήνη-Ζάκυνθος Κυλλήνη-Κεφαλλονιά και Ρίο - Αντίρριο. 

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ