Φόβοι έως και για 300 νεκρούς στα ανοικτά της Λαμπεντούζα - «Συγκλονισμένος», δηλώνει ο ΟΗΕ

Δραματικά ανεβαίνει ο αριθμός των ανθρώπων που εκτιμάται ότι έχασαν τη ζωή τους στην Λαμπεντούζα, στο περιστατικό με φουσκωτά που μετέφεραν μετανάστες.   

Μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος 29 ανθρώπων που πέθαναν από υποθερμία πάνω σε σκάφη της ιταλικής ακτοφυλακής ενώ τουλάχιστον 200 μετανάστες που επέβαιναν σε δύο ακόμη σκάφη εκτιμάται ότι πνίγηκαν   

Αναφορές μιλούν μάλιστα για ένα ακόμη σκάφος πάνω στο οποίο βρισκόταν άλλα 100 άτομα καθώς σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο Ansa διασωθέντες ανέφεραν ότι τέσσερα σκάφη που είχαν φύγει το Σάββατο από τη Λιβύη.   

«Συγκλονισμένη από την είδηση του θανάτου άλλων 203 προσφύγων στα ανοικτά της Λαμπεντούζα, αριθμός που μπορεί να αυξηθεί ακόμη περισσότερο εάν επιβεβαιωθεί και η αναφορά για τέταρτο σκάφος που αγνοείται», δηλώνει σε ανακοίνωση της η  υπηρεσία Προσφύγων του ΟΗΕ.  

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει ως τώρα γνωστά τα σκάφη ανατράπηκαν το απόγευμα της Δευτέρας λόγω των ισχυρών κυμάτων. Στα άλλα δύο σκάφη, ανέφεραν, βρίσκονταν περίπου 200 άτομα. Τα σκάφη, αναφέρεται, ανατράπηκαν το απόγευμα της Δευτέρας εξαιτίας των ισχυρών κυμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ