Τηλεφωνική επικοινωνία Α. Τσίπρα - Τ. Λιού: ''Στηρίζουμε τις συνομιλίες για ένα κοινά αποδεκτό πρόγραμμα''!

Το έντονο ενδιαφέρον των ΗΠΑ για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους εταίρους, μετέφερε στον Πρωθυπουργό ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ.

Σήμερα, ο Αλέξης Τσίπρας δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Υπουργό Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Τζακ Λιού.

Ο Αμερικάνος αξιωματούχος, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, "τόνισε την υποστήριξη των ΗΠΑ στην ευόδωση των συνομιλιών της Ελλάδας με τους ευρωπαίους εταίρους της για ένα κοινά αποδεκτό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση και την σημασία που θα έχει αυτή η εξέλιξη για την χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην Ευρώπη".

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Λιού "υπογράμμισε την ικανοποίηση των ΗΠΑ για τις τεχνικο-οικονομικές διαβουλεύσεις που διεξάγονται στις Βρυξέλλες".

Απο την πλευρά του, ο Πρωθυπουργός επεσήμανε στον συνομιλητή του "την σταθερή πρόθεση της Ελλάδας για συμφωνία με τους εταίρους, επί ενός προγράμματος που θα βάζει τέλος στη λιτότητα, μετά από 5 χρόνια πρωτοφανούς σκληρής προσαρμογής και θα θέτει σε προτεραιότητα τις αναγκαίες για τη χώρα μεταρρυθμίσεις, την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ