Good News: H Ελευσίνα υποψήφια για Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021!

Ως μία από τις πέντε ιερές πόλεις της αρχαιότητας αλλά και ως κατεξοχήν βιομηχανικό κέντρο στη σύγχρονη εποχή, η φυσιογνωμία της Ελευσίνας διαμορφώνεται μέσα από μία διαρκή διαδικασία σύνθεσης των αντιθέτων. 

Στην ίδια διαδικασία βρίσκεται σήμερα και η Ευρώπη στο σύνολό της στην προσπάθειά της να υπάρξει ως ενιαία οντότητα και ως Ευρωπαϊκή Ένωση. Υπό αυτή την προοπτική, η Ελευσίνα βρίσκεται στην καρδιά του ευρωπαϊκού προβληματισμού. Αν στα παραπάνω προστεθεί και η σημαντική πολιτιστική δραστηριότητα που έχει αναπτύξει η πόλη τις τελευταίες δεκαετίες, η Ελευσίνα εμφανίζει μία σειρά ισχυρά επιχειρήματα για την ανάδειξή της σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021.

Στις 16 Φεβρουαρίου, ο Δήμαρχος Ελευσίνας κ. Γιώργος Τσουκαλάς, o Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κ. Γιάννης Βασιλείου , η ομάδα που εργάζεται για την προετοιμασία του φακέλου «Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021 - Υποψήφια Πόλη», πολλοί καλλιτέχνες και άνθρωποι των γραμμάτων θα μιλήσουν για την πρωτοβουλία διεκδίκησης του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης από την Ελευσίνα, η οποία στοχεύει στη δυναμική ανάπτυξη της πόλης και στην ένταξή της στο χάρτη των δημιουργικών πόλεων της Ευρώπης.

Καθώς η όλη πρωτοβουλία έχει σαφή στόχευση στο μέλλον, οικοδεσπότες της εκδήλωσης είναι τρεις νέοι της Ελευσίνας, ο παγκόσμιος πρωταθλητής μοντέρνου πεντάθλου εφήβων και μαθητής της Γ' Λυκείου Άγγελος Βασιλείου, η Δήμητρα Οικονόμου, δευτεροετής φοιτήτρια του τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και η Στέλλα Μίχα, τριτοετής φοιτήτρια της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ