Νίκος Παππάς: «Έτσι θα επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ - Ιδού τι θα γίνει με τις συχνότητες»

«Η ΕΡΤ θα ξαναλειτουργήσει από μηδενική βάση, γιατί θέλουμε να συγκρουστούμε με τις παθογένειες, την ευνοιοκρατία και τις σπατάλες του παρελθόντος. Οι διευρυμένες μισθολογικές διαφοροποιήσεις και οι έντονοι μισθολογικοί κατακερματισμοί της πρώην ΕΡΤ δεν είναι στα σχέδιά μας», δήλωσε ο κ. Πάππας.

Παράλληλα, σημείωσε ότι στόχος της κυβέρνησης «είναι η δημιουργία μιας σύγχρονης, ανταγωνιστικής, δημοκρατικής και πολυφωνικής ΕΡΤ. Ολοι οι απολυμένοι εργαζόμενοι μπορούν να επιστρέψουν στην ΕΡΤ αν το επιθυμούν».

Ο κ. Παππάς ξεκαθάρισε ότι θα επανεξεταστούν όλες οι συμφωνίες/συμβάσεις της ΝΕΡΙΤ, ενώ έκανε λόγο για «σκανδαλώδεις διακυμάνσεις» σε λογαριασμούς της ΕΡΤ, τονίζοντας ότι «όλα αυτά θα μπουν στο μικροσκόπιο και θα αποδοθούν ευθύνες, όπου χρειαστεί».

Εξάλλου, ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι «η κυβέρνηση τιμά τον αγώνα των απολυμένων και ταυτόχρονα δεν εκδικείται».

«Πρέπει να αλλάξουν τα δεδομένα στον χώρο των ΜΜΕ»

Ερωτηθείς για το τι σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση με το ζήτημα των ραδιοτηλεοπτικών αδειών, ο κ. Παππάς επέμεινε πως «τα πράγματα στον χώρο των ΜΜΕ δεν μπορεί να παραμένουν ως έχουν και πρέπει να αλλάξουν τα δεδομένα».

«Πρόκειται για μια σημαντική μεταρρύθμιση στον χώρο της επικοινωνίας, της ενημέρωσης και της δημοκρατίας στη χώρα μας, η οποία απαιτεί διαδικασίες αναζήτησης και συλλογής στοιχείων, την επισκόπηση των διεθνών δεδομένων και διαδικασίες διαβούλευσης με αρμόδιους φορείς και εποπτευόμενους οργανισμούς του Δημοσίου».

«Χρειαζόμαστε ένα θεσμικό πλαίσιο για τα ΜΜΕ που θα διασφαλίζουν την αμερόληπτη, και χωρίς εξάρτηση από την κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα και τα οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα, ενημέρωση. Πιστεύω ότι με σκληρή και επίμονη προσπάθεια θα μπορούμε να έχουμε τον πρώτο διαγωνισμό για την αδειοδότηση τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών σύντομα», κατέληξε ο υπουργός.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ