Τοp Woman η Κενυάτισσα δρομέας & ο συγκλονιστικός τερματισμός της στον Μαραθώνιο μπουσουλώντας από την εξάντληση‏! (φωτό - βίντεο)

Ωδή στο μεγαλείο της ανθρώπινης ψυχής ήταν ο φετινός μαραθώνιος του Όστιν των ΗΠΑ, όπου η Κενυάτισσα Ιβόν Ενγκέτιχ συγκλόνισε με την υπερπροσπάθειά της.

Η 29χρονη δρομέας οδήγησε την κούρσα στη μεγαλύτερη διαδρομή των 42.105μ, αλλά στα τελευταία μέτρα έχοντας χάσει τις φυσικές της δυνάμεις, κατέρρευσε. Αυτό ωστόσο δεν την εμπόδισε να τερματίσει, αφού διάνυσε τα τελευταία 50 μέτρα γονατιστή και κάνοντας διαδοχικές στάσεις.

«Ω Θεέ μου, σε ευχαριστώ, έφθασα» ήταν τα λόγια της αθλήτριας όταν πέρασε τη γραμμή τερματισμού, ενώ λίγο αργότερα κι αφού δέχθηκε την ιατρική φροντίδα, συμπλήρωσε: «Δεν θυμάμαι τίποτα από όσα συνέβησαν στα τελευταία δύο χιλιόμετρα».

«Πρώτη φορά βλέπω κάτι τέτοιος στα 43 χρόνια που ασχολούμαι με τον μαραθώνιο» δήλωσε ο διευθυντής του αγώνα Τζον Κόνλεϊ κι απευθυνόμενος στην Ενγκέτιχ, είπε: «Ετρεξες τον πιο γενναίο αγώνα και μπουσούλησες με τον πιο γενναίο τρόπο που έχω δει στη ζωή μου».

Μάλιστα, η οργανωτική επιτροπή του αγώνα αποφάσισε να ανταμείψει την μαραθωνοδρόμο με ειδικό χρηματικό έπαθλο που αντιστοιχεί στη δεύτερη αθλήτρια. Η Ενγκέτιχ έχει ατομικό ρεκόρ 2ώρ.34:42, ενώ νικήτρια αναδείχθηκε η συμπατριώτισσά της Σύνθια Τζέροπ με 2ώρ.54:21.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ