Προκλητικό πρωτοσέλιδο της Bild: «Σόιμπλε σ' ευχαριστούμε για το "όχι" στους χρεοκοπημένους Ελληνες»

Έχοντας φωτογραφία του Γερμανού υπουργού Οικονομικών και σε ένα μικρότερο πλαίσιο τον Αλέξη Τσίπρα με τον Γιάνη Βαρουφάκη από τα έδρανα της ελληνικής Βουλής, η Bild αποθεώνει για λογαριασμό του γερμανικού λαού τον Σόιμπλε.

«Η Γερμανία λέει ευχαριστώ στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε!» δηλώνει εμφατικά η γερμανική εφημερίδα Bild σχολιάζοντας το «όχι» του γερμανού υπουργού Οικονομικών στο ελληνικό αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης.

«Επιτέλους κάποιος είπε ΌΧΙ στους χρεοκοπημένους Έλληνες» αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ στο δημοσίευμα η κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης χαρακτηρίζεται ως «δούρειος ίππος» με στόχο η Ελλάδα να λάβει τα χρήματα χωρίς να τιμήσεις τις υποχρεώσεις της. 

Μετά από εβδομάδες μπλόφας και κόλπων, η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε χθες από τις Βρυξέλλες δισεκατομμύρια νέας βοήθειας. «Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απάντησε: Δεν υπάρχουν άλλα. Ο Σόιμπλε απάντησε ότι το αίτημα της Αθήνας δεν είναι κάτι άλλο από λόγια του αέρα».

«Η Μέρκελ μετέφερε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα το ‘όχι’ του Σόιμπλε. Σήμερα στις Βρυξέλλες ο Σόιμπλε θα επαναλάβει στον Βαρουφάκη ότι τα μεσάνυχτα της 28ης Φεβρουαρίου το ρολόι σταματά» όπως είπε και νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. 

"Κράξιμο" σε Γιούνκερ

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται μάλιστα και στον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος μετά το αίτημα παράτασης της δανειακής σύμβασης από την ελληνική πλευρά φάνηκε θετικός με δηλώσεις του. H Bild στέλνει ένα μήνυμα μέσα από το κείμενό της στον πρόεδρο της Κομισιόν, τονίζοντας «ότι τα χρήματα βοήθειας δεν εγκρίνονται απ' αυτόν, αλλά από τους υπουργούς Οικονομικών που μετέχουν στο Eurogroup».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ