Το συγκινητικό story της Samantha Bourner που κατάφερε να γίνει μανούλα μετά από 7 αποβολές!

Μια γυναίκα κατάφερε μετά από επτά αποβολές να πραγματοποιήσει τελικά το όνειρο της να γίνει μητέρα, χάρη στα ράμματα που έκανε στον τράχηλο της μήτρας και τις ημερήσιες δόσεις ασπιρίνης, που της σύστησε τελικά ο γιατρός της.

Η Samantha Bourner πέρασε δώδεκα τραυματικά χρόνια προσπαθώντας να μείνει έγκυος από το 2003 που γνώρισε τον σύζυγό της. Η 33χρονη τελικά κατάφερε να συλλάβει μετά από δύο χρόνια, αλλά απογοητεύτηκε όταν έχασε το πρώτο μωρό της στις 22 εβδομάδες της κύησης. Κατά της διάρκεια της επόμενης δεκαετίας υπέστη άλλες πέντε αποβολές και σχεδόν εγκατέλειψε την ελπίδα να αποκτήσει παιδί.

Συγκεκριμένα, η Samantha διαγνώσθηκε με αντιφωσφολιπιδικό σύνδρομο, μια συστηματική αυτοάνοση πάθηση που χαρακτηρίζεται από αυξημένο κίνδυνο σχηματισμού θρόμβων στο αίμα και διαδοχικές αποβολές πριν από την 10η εβδομάδα της κύησης ή ανεξήγητο θάνατο του εμβρύου μετά από την 10η εβδομάδα της κύησης ή πρόωρο τοκετό κατά ή πριν από την 34η εβδομάδα της κύησης. Οι γιατροί της χορήγησαν ασπιρίνη που βοηθά την αραίωση του αίματος και ένα άλλο φάρμακο που εμποδίζει τον σχηματισμό θρόμβων.

Τον περασμένο Μάρτιο η 33χρονη γυναίκα έμεινε έγκυος για έβδομη φορά και χάρηκε πάρα πολύ όταν οι γιατροί την ενημέρωσαν ότι περιμένει δίδυμα! Δυστυχώς όμως το ένα από τα δύο μωρά χάθηκε μόλις στις 9 εβδομάδες της κύησης και το ζευγάρι φοβόταν ότι ούτε το δεύτερο παιδί θα επιβιώσει. Οι γιατροί πραγματοποίησαν ράμματα στον τράχηλο της, μειώνοντας την πιθανότητα αποβολής, και τελικά στις 3 Δεκεμβρίου γεννήθηκε ο μικρός Noel Arthur Paul τέσσερις εβδομάδες νωρίτερα με επείγουσα καισαρική τομή.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η Samantha έπασχε από διαβήτη της κύησης -μια κατάσταση που επηρεάζει τις έγκυες γυναίκες, καθώς υπάρχει πάρα πολλή γλυκόζη στο αίμα- και έπρεπε να ακολουθεί μια αυστηρή δίαιτα χαμηλή σε ζάχαρη. 

Επιπροσθέτος, ένα πρωί ξύπνησε για να ανακαλύψει ότι είχε αιμορραγία κατά τη διάρκεια της νύχτας και αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο -νομίζοντας ότι έχει χάσει ακόμα ένα μωρό- κι εκεί οι γιατροί προχώρησαν αμέσως σε καισαρική έκτακτης ανάγκης.

Αξιοσημείωτο είναι το ότι παρόλο που η 33χρονη γυναίκα δηλώνει ενθουσιασμένη που κατάφερε τελικά να γίνει μανούλα, επί του παρόντος το ζευγάρι δεν σχεδιάζει να προσπαθήσει για ακόμα ένα μωρό.

Πηγή: Dailymail.co.uk

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ