Για τους λάτρεις του κρασιού: Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης στις 24, 25 & 26 Φεβρουαρίου

Μετά από δεκατέσσερις επιτυχημένες διοργανώσεις, ο Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης συνεχίζει την πορεία του, για πρώτη φορά και με τη συμμετοχή αποσταγμάτων αμπελοοινικής προέλευσης, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στις 24, 25 και 26 Φεβρουαρίου 2015 πρόκειται να πραγματοποιηθούν ο «15ος Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης» και ο «1ος Διεθνής Διαγωνισμός Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης» με τη συμμετοχή 35 συνολικά Ελλήνων και ξένων διακεκριμένων γευσιγνωστών-κριτών μεταξύ των οποίων ενδεικτικά αναφέρουμε τους: Tom Stevenson, Demetri Walters MW, Νίκο Μάνεση, Νικόλαο Γιαννόπουλο, Μαρία Νέτσικα, Θανάση Καραθάνο, Μερόπη Παπαδοπούλου, Γιώργο Μακρή, και πολλούς πολλούς ακόμη, όπου σύμφωνα με τον κανονισμό του OIV, στο μεγαλύτερο ποσοστό είναι από το εξωτερικό και οινολόγοι.

Οι διαγωνισμοί διοργανώνονται από την Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-HELEXPO και σύμφωνα με τον κανονισμό του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου (OIV).

Πρόεδρος και στη φετινή διοργάνωση θα είναι ο Καθηγητής Οινολογίας του Τμήματος Γεωπονίας του Α.Π.Θ., κ. Ευάγγελος Σουφλερός.

Ο αριθμός των οίνων που έχουν δηλωθεί έως τώρα είναι πάνω από 560 (από Ελλάδα, Κύπρο, Βραζιλία, Σλοβακία, Γερμανία, Κίνα και Τσεχία), ενώ ο αριθμός των αποσταγμάτων 36 (από Ελλάδα και Κύπρο).   Η τελετή με την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και την απονομή των μεταλλίων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015, ώρα 19:30, στο συνεδριακό κέντρο «ΑιμίλιοςΡιάδης» της ΔΕΘ-HELEXPO, στο πλαίσιο των εκθέσεων Detrop-Oenos.  

Κορυφαία στιγμή της τελετής θα είναι η απονομή του 3ου «Greek Wine Industry Award» στους συγγραφείς του βιβλίου «Wine Grapes» Jancis Robinson MW, Julia Harding MW και Dr José Vouillamoz, για τη συμβολή τους στη διάδοση των Ελληνικών ποικιλιών.  

Η κα. Julia Harding MW, θα παραβρεθεί στην τελετή για να παραλάβει τη συγκεκριμένη τιμητική διάκριση από τους Έλληνες Οινοπαραγωγούς.  

Την Κυριακή 1 Μαρτίου το πρωί, οι επισκέπτες των εκθέσεων Detrop-Oenos θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τους βραβευμένους οίνους και αποστάγματα των Διαγωνισμών.  

Στην ιστοσελίδα «Διεθνής Διαγωνισμός Οίνων και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης», μπορείτε να ενημερωθείτε για το προφίλ και τους στόχους του και να βρείτε κάθε πληροφορία για τον κανονισμό και τις δηλώσεις συμμετοχής, τα μετάλλια, τις ειδικές διακρίσεις, τους γευσιγνώστες και τους χορηγούς της φετινής διοργάνωσης.

Πηγή: www.lifo.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ