Ο πατέρας του αρχιφύλακα Γκαλιμάνη ξεσπά: "Η οικογένειά μου έδωσε αίμα για την πατρίδα" (βίντεο)

Ξέσπασε στην κάμερα ο πατέρας του άτυχου αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού, Σεραφείμ Γκαλιμάνη, που έπεσε νεκρός το Σάββατο το βράδυ από τα πυρά αγνώστων, που "άδειασαν" τα όπλα τους στο σώμα του.

"Η οικογένεια μου έδωσε αίμα για την πατρίδα. Τον γιο μου τον αρχιφύλακα τον λέγανε Σεραφείμ Γκαλιμάνη, ο παππούς του πολέμησε στο Εσκί Σεχίρ στο έβδομο σύνταγμα Ευζώνων και σκοτώθηκε. Και το παιδί μου έπεσε θύμα του συστήματος. Δεν σκότωσαν τον Γκαλιμάνη, σκότωσαν τον αρχιφύλακα των φυλακών υψίστης Ασφαλείας του Δομοκού… Τι να πω, τι να πω. Έχω δώσει αίμα για την πατρίδα, γι'αυτό και τον είπα Σεραφείμ, ήρωα. Δεν σκότωσαν τον Γκαλιμάνη, σκότωσαν το σύστημα", λέει ο πατέρας του αρχιφύλακα.

Η βαλλιστική εξέταση έδειξε ότι το καλάσνικοφ το οποίο κυριολεκτικά άδειασαν σε βάρος του άτυχου αρχιφύλακα οι δράστες, είχε χρησιμοποιηθεί ξανά από άγνωστους δράστες σε βάρος περαστικού αυτόπτη μάρτυρα, δίχως ευτυχώς να τραυματιστεί, κατά τη διάρκεια απόπειρας διάρρηξης υποκαταστήματος τράπεζας στον Ασπρόπυργο, στις 4 Σεπτεμβρίου 2012.

Έκτοτε αυτό το όπλο δεν προέκυψε να χρησιμοποιήθηκε ξανά σε καμία άλλη ενέργεια, μέχρι την εν ψυχρώ εκτέλεση του άτυχου Αρχιφύλακα και πατέρα δύο παιδιών Μάκη Γκαλιμάνη. Το 9άρι πιστόλι που επίσης χρησιμοποιήθηκε εναντίον του, ήταν "καθαρό", όπως έδειξε η βαλλιστική εξέταση.

Ερευνάται εάν και κατά πόσο κρύβονται από πίσω τα ίδια πρόσωπα ή το όπλο αυτό … "ταξίδεψε" και άλλαξε χέρια στον υπόκοσμο της Μαφίας. Βεβαίως, αξίζει να σημειωθεί ότι "επαγγελματίες" του είδους αποφεύγουν τη χρήση ίδιων όπλων ή "βρώμικων" όπλων και πληρώνουν αδρά για το οπλοστάσιό τους, αφού σε καμία περίπτωση δεν θέλουν ρισκάρουν σε μία ενδεχόμενη σύλληψη να φορτωθούν και σειρά άλλων εγκλημάτων.
Από τους αξιωματικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής ερευνάται κυρίως ο χώρος των φυλακών και αυτό γιατί υπάρχει μία έντονη φημολογία ότι το θύμα δεχόταν απειλές από έναν Αλβανό κακοποιό, σε βάρος του οποίου είχε επιβάλει πειθαρχικές ποινές.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ