Έχετε δει την Κριστίν Λαγκάρντ μωρό; 5 άγνωστες πτυχές της ισχυρότερης γυναίκας του κόσμου! (Βίντεο)

Eίναι αρκετά ψηλή, μονίμως μαυρισμένη, έχει class και σχεδόν ασημί μαλλιά. Αυτά τα στοιχεία όμως για την Κριστίν Λαγκάρντ είναι οφθαλμοφανή.

Με αφορμή την κατάταξη της ως 5η πιο ισχυρή γυναίκα στο κόσμο, το CNN δημοσίευσε πρόσφατα ένα άρθρο για την διευθύντρια του ΔΝΤ Christine Madeleine Odette Lallouette - Lagarde στο οποίο και συμπεριέλαβε 5 άγνωστες πληροφορίες για την ζωή της.

1) Έχασε τον πατέρα της όταν ήταν έφηβη

''Ο θάνατος του πατέρα μου όταν ήμουν 16 ετών υπήρξε καθοριστικό σημείο για την ζωή μου. Έμαθα τι σημαίνει πόνος, σκληρότητα. Πόσο δύσκολο είναι να μεγαλώνει μια μητέρα τα παιδιά της μόνη της'' , είπε η Christine Lagarde στο CNN.

2) Υπήρξε μέλος της Εθνικής ομάδας σύγχρονης κολύμβησης της Γαλλίας στα 15 της

''Η κολύμβηση έχει πολλά κοινά σημεία με την πολιτική. Εκεί έμαθα να σφίγγω τα δόντια και να χαμογελάω'' , δήλωσε στη Guardian.

3) Κάποτε παράτησε μια πολύ σημαντική συνέντευξη για δουλειά

''Το μεγαλύτερο δικηγορικό γραφείο του Παρισιού ήθελε να με εντάξει στο δυναμικό του, αλλά μου ξεκαθάρισαν ότι δεν θα έφτανα ποτέ να γίνω συνέταιρος, γιατί ήμουν γυναίκα. Τότε σκέφτηκα αμέσως: Δεν με αξίζετε, φεύγω. Καθώς έφευγα, ήξερα ότι έχω πάρει την σωστή απόφαση γιατί δεν θα μπορούσα να εργαστώ σε έναν χώρο που έβλεπε τα πράγματα από αυτή την οπτική γωνία.'' , λέει η ίδια.

4) Απέτυχε 2 φορές στις εισαγωγικές εξετάσεις του Εθνικού Πανεπιστημίου Διοίκησης της Γαλλίας

''Με πείραξε πολύ αυτό αλλά ήξερα ότι έπρεπε να το ξεπεράσω γρήγορα. Στις δυσκολίες πρέπει να αναρωτιόμαστε τι κάνουμε λάθος, να μαθαίνουμε από αυτό και να προχωράμε'' , δηλώνει η Christine Lagarde.

5) Γεννήθηκε την Πρωτοχρονιά

Γεννήθηκε την 1η Ιανουαρίου του 1956 κάπου στη Νορμανδία ή στο Παρίσι (ο τόπος γέννησης δεν προσδιορίζεται επακριβώς αν και η ίδια δηλώνει Παρίσι), με γονείς τον καθηγητή Αγγλικών Ρομπέρ Λαλουέτ και την καθηγήτρια Νικόλ Λαλουέτ.

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ