Δ. Μάρδας: "Το καλοκαίρι χρειαζόμαστε 11 δισ. ευρώ - Οι προεκλογικές εξαγγελίες δε συζητούνται το επόμενο τετράμηνο"

«Εκείνο που έχουμε αυτήν τη στιγμή κατά νου είναι ότι πρέπει να αποδείξουμε πως σε αυτό το τετράμηνο μπορούμε να εφαρμόσουμε μέτρα μιας πολιτικής που δεν εφαρμόστηκε στο παρελθόν. Αυτό είναι το ζητούμενο αυτής της περιόδου» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης που δεν περιλαμβάνονται στη λίστα Βαρουφάκη.

Μιλώντας στον «ΒΗΜΑ FM», ο κ. Μάρδας εξήγησε: «Όλα τα υπόλοιπα αποτελούν στόχο της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, που μπορούν να εκπληρωθούν- και όλα δεν μπορούν να γίνουν σε μια τετραμηνία. Φτάνουμε στον Ιούνιο και από εκεί και πέρα βέβαια υπάρχει μια θέση της κυβέρνησης, η οποία υποστηρίζει ότι κάποια πράγματα πρέπει να γίνουν στο άμεσο μέλλον και τα υπόλοιπα μέρη της πολιτικής να αναπτυχθούν στην επόμενη τριετία».

Απαντώντας στην ερώτηση για τις άμεσες δημοσιονομικές ανάγκες της χώρας είπε: «Ξέρω ότι έχουμε την περίοδο του Ιουλίου ή Αυγούστου- σύμφωνα με αυτά τα οποία έχουν ανακοινωθεί από το παρελθόν- ότι έχουμε να επιστρέψουμε γύρω στα 11 δισ. Όλη η χρονιά κλείνει με 22 δισ. ευρώ, αν θυμάμαι καλά. Πώς βγαίνουν αυτοί οι υπολογισμοί και αυτές οι εκτιμήσεις, καλό είναι να μας τους στείλουν και σε μας, για να τους ξέρουμε».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ