Ο πρώτος νεκρός Έλληνας στη μάχη κατά του Τζιχάντ - Πρώην πεζοναύτης που είχε μεταβεί εθελοντικά στην εμπόλεμη ζώνη (φωτό)

Ο ελληνικής καταγωγής πρώην πεζοναύτης του βρετανικού ναυτικού, έχασε τη ζωή του πολεμώντας στη Συρία κατά των τζιχαντιστών, όπως μεταδίδουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης. Ο Κωνσταντίνος Ερικ Σκάρφιλντ είναι ο πρώτος Ελληνας που σκοτώνεται στη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. 

Ο Σκάρφιλντ είχε μεταβεί εθελοντικά στην εμπόλεμη ζώνη της Μέσης Ανατολής και σύμφωνα  με τους Κούρδους, σκοτώθηκε κοντά στην πόλη Καμισλί την Δευτέρα. 

Όπως μεταδίδει το BBC, οι Κούρδοι συμπολεμιστές του Σκάρφιλντ ζήτησαν από την οικογένειά του να τον θάψουν στην περιοχή, με «τιμές μάρτυρα».

Ο Κωνσταντίνος Ερικ Σκάρφιλντ ήταν ο «Κώστας» για τους φίλους του, όπως μεταδίδει στο μεγάλο αφιέρωμά της η Daily Mail. Βρισκόταν στην περιοχή εδώ και λίγους μήνες, αφού εγκατέλειψε τους πεζοναύτες και ενημερώθηκε από τους Κούρδους μαχητές μέσω του facebook για την κατάσταση στην περιοχή. Στους φίλους του είπε ότι θα είναι μέλος αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας, ενώ η μητέρα του Βίκυ δηλώνει διαλυμένη...

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ