Χίλαρι Κλίντον προς Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Δώστε στη δημοσιότητα τα e-mail μου!

Με φόντο τον θόρυβο που προκλήθηκε σχετικά με το θέμα της αλληλογραφίας της, η Χίλαρι Κλίντον ζήτησε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να δώσει σύντομα στη δημοσιότητα τα e-mail της από την περίοδο που ήταν υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.
 

Υπενθυμίζεται ότι η Κλίντον είχε βρεθεί στο στόχαστρο επικρίσεων, επειδή, όπως έγινε γνωστό, σχεδόν ολόκληρη η ηλεκτρονική της αλληλογραφία, όσο ήταν υπουργός Εξωτερικών, γινόταν μέσω ενός προσωπικού της λογαριασμού και όχι ενός κρυπτογραφημένου κυβερνητικού λογαριασμού.
«Θέλω το κοινό να δει την ηλεκτρονική μου αλληλογραφία. Ζήτησα από το υπουργείο να τα δώσει (τα e-mail) στη δημοσιότητα. Απάντησαν ότι θα τα εξετάσουν πριν από τη δημοσιοποίησή τους το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε η πιθανή υποψήφια των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2016.

Παράλληλα, το ελεγχόμενο από τους Ρεπουμπλικάνους Κογκρέσο των ΗΠΑ κατέθεσε αίτημα με το οποίο ζητεί να διαβάσει τα e-mail της Κλίντον και συγκεκριμένα όσα αφορούν τις τρομοκρατικές επιθέσεις του 2012 στη Βεγγάζη της Λιβύης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ