Συγκλονιστικό βίντεο - Η στιγμή που με τα σφυριά οι Τζιχαντιστές κάνουν κομμάτια συναρπαστικές αρχαίες πόλεις!

«Εγκλημα πολέμου» χαρακτήρισε την Παρασκευή η UNESCO την καταστροφή με μπουλντόζες της ιστορικής Νιμρούντ, του αρχαιολογικού κοσμήματος στο Βόρειο Ιράκ, από το Ισλαμικό Κράτος. 

 

«Δεν μπορούμε να σιωπήσουμε. Η εσκεμμένη καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς αποτελεί έγκλημα πολέμου και καλώ όλους τους πολιτικούς και θρησκευτικούς αξιωματούχους της περιοχής να αντιταχθούν σε αυτή τη νέα βαρβαρότητα», έγραψε σε ανακοίνωσή της η γενική διευθύντρια της UNESCO Ιρίνα Μπόκοβα, προσθέτοντας ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα έχει προσφύγει στον ΟΗΕ. 

Σύμφωνα με το ιρακινό υπουργείο Τουρισμού, οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους άρχισαν την Πέμπτη να καταστρέφουν τα ασσυριακά ερείπια της Νιμρούντ, μερικές ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο στο οποίο κατέστρεφαν προϊσλαμικά γλυπτά ανεκτίμητης αξίας στο Βόρειο Ιράκ. Στη γενική κατακραυγή, οι τζιχαντιστές απαντούν ότι αγάλματα και τάφοι «προωθούν την ειδωλολατρία». 

Το Ισλαμικό Κράτος «κατέλαβε εξ εφόδου την ιστορική τοποθεσία της Νιμρούντ και άρχισε να την καταστρέφει με μπουλντόζες», ανακοίνωσε το υπουργείο Τουρισμού και Αρχαιοτήτων στην επίσημη σελίδα του στο Facebook. 

Η πόλη της Νιμρούντ, η οποία ιδρύθηκε πριν από 3.300 χρόνια, ήταν άλλοτε πρωτεύουσα της ασσυριακής αυτοκρατορίας. Βρίσκεται στις όχθες του Τίγρη, σε απόσταση περίπου 30 χλμ. από τη Μοσούλη, τη μεγάλη πόλη του Βόρειου Ιράκ, η οποία ελέγχεται από τον περασμένο Ιούνιο από το Ισλαμικό Κράτος.

Η Μπόκοβα από την πλευρά της δήλωσε πως προσέφυγε στον πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και την εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για το ζήτημα αυτό και κάλεσε διεθνή κοινότητα να ενώσει τις δυνάμεις της για να δοθεί τέλος στην καταστροφή.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ