Αντώνης Σαμαράς: ''Θα ήταν αδιανόητο να εγκαταλείψω τη μάχη - Το θέμα της ηγεσίας έκλεισε''!

Επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. 

Όπως τόνισε, ο ΣΥΡΙΖΑ "έχει κωλύματα από την εποχή του Φιντέλ Κάστρο και γι αυτό εμποδίζει τις επενδύσεις που εμείς είχαμε δρομολογήσει". 

Και πρόσθεσε: "Κάποιοι έλεγαν πριν από τις εκλογές ότι κάνουμε εκστρατεία φόβου. Αλλά εμείς επισημαίναμε τους κινδύνους. Αυτά που λένε στελέχη της κυβέρνησης για δημοψηφίσματα, είναι πολύ χειρότερα από αυτά που λέγαμε εμείς προεκλογικά. Μία ημέρα πριν από το Eurogroup, και ο φόβος του Grexit παραμονεύει".

Στη συνέχεια, ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στην επίθεση του Μανώλη Γλέζου στην κυβέρνηση, μετά την συμφωνία που προέκυψε στο Eurogroup. "Είναι συγκλονιστική η ομολογία του Μανώλη Γλέζου που ζήτησε συγγνώμη στον ελληνικό λαό". 

"Θα γίνουν αλλαγές στο κόμμα. Θα συγκροτήσω επιτελική ομάδα που θα έχει στόχο την καταγραφή και αξιολόγηση του ενεργού και του ανενεργού δυναμικού γιατί πρέπει οι πάντες να αξιοποιηθούν και οι παλιοί και οι καινούργιοι. Όλα αυτά θα γίνουν σε συνθήκες αναταρράξεων και κρίσεων για τη χώρα. Σε τέτοιες συνθήκες απαιτείται εγρήγορση για κάθε πιθανή εξέλιξη".

Τι είπε για την ηγεσία της ΝΔ
Αναφερόμενος στο θέμα της ηγεσίας του κόμματος: "Θέμα αρχηγού της παράταξης έθεσα εγώ ο ίδιος. Δεν είμαι παντρεμένος με τη θέση μου. Θα ήταν αδιανόητο να εγκαταλείψω τη μάχη της παράταξης. Εξήγησα ότι κάτι τέτοιο θα ήταν επιζήμιο για την παράταξη. Κανείς δεν έθεσε ζήτημα για την αρχηγία και το θέμα έκλεισε". 

Μερικοί έθεσαν θέμα για έκτακτο συνέδριο, που θα γινόταν για ένα λόγο: θέμα αρχηγίας. Αλλά κάποιοι το διαρρέουν στα μέσα ενημέρωσης.... Ο λόγος που απέρριψα το έκτακτο συνέδριο είναι ότι θα άνοιγε ο φαύλος κύκλος.  

Τι δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης σχετικά με την ομιλία Αντ. Σαμαρά 

Ο κ. Σαμαράς έχει περάσει στην ιστορία ως ο Πρωθυπουργός που πριν τις εκλογές του Ιουνίου του 2012 ασκούσε κριτική στα Μνημόνια, και την επόμενη μέρα από τις εκλογές εφάρμοσε την πιο σκληρή μνημονιακή  λιτότητα οδηγώντας ευρύτατα τμήματα της κοινωνίας στην απόγνωση και το περιθώριο. Τον ενοχλεί που η σημερινή κυβέρνηση δεν ακολουθεί το δικό του παράδειγμα. Το φέρει βαρέως που το αίσθημα αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού έχει ανορθωθεί με τη σημερινή ελληνική κυβέρνηση. Αδυνατεί να χωνέψει ότι τελικά γίνεται φανερό σε όλους ότι υπήρχε κι άλλος δρόμος από την πολιτική που εφάρμοσε.

Σήμερα, ο κ. Σαμαράς, καλεί την κυβέρνηση να υποταχθεί πλήρως στη μνημονιακή λογική. Θα έπρεπε, όμως, να απαντήσει και στο ερώτημα που πλέον του θέτει όλη η κοινωνία. Πώς ήταν δυνατό να διαπραγματευτεί με ένα Υπουργό Οικονομικών που έβγαζε τα χρήματα του στο εξωτερικό, σε 56 δόσεις για να μην το ελέγξει η Τράπεζα της Ελλάδος, και χωρίς  να τα δηλώνει στο «πόθεν έσχες» του; Δεν χρειάζεται ο επιθεωρητής Κλουζώ για να βρεθεί απάντηση. Στοιχειώδης αξιοπρέπεια χρειάζεται.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ