Βερολίνο: «Ευπρόσδεκτος ο Τσίπρας, αλλά δεν είναι στη λίστα των προσκεκλημένων»

Ευπρόσδεκτος να επισκεφτεί το Βερολίνο είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Αυτό δήλωσε τη δευτέρα η εκπρόσωπος Τύπου της γερμανικής κυβέρνησης, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχει κάποιο πλάνο για επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Ελλάδας στο αμέσως επόμενο διάστημα.

«Δεν συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των προσκεκλημένων» είπε για τον Αλέξη Τσίπρα η Κριστιάνε Βιρτζ, προσθέτοντας όμως ότι «παραμένει ευπρόσδεκτος στη Γερμανία και ειδικά στο Βερολίνο».

Οι δηλώσεις της εκπροσώπου της καγκελαρίας έγιναν λίγη ώρα αφότου η Ανγκελα Μέρκελ, από το Τόκιο όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, δήλωσε πως η Ευρώπη αντιμετωπίζει την δύσκολη πρόκληση να καταλήξει σε συμφωνία με την Ελλάδα για την χρηματοδότηση της χώρας και την παραμονή της στο ευρώ.

Απαντώντας σε ερώτηση, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Τόκυο, εάν αποκλείει ένα Grexit όπως έκανε πρόσφατα ο επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ χρησιμοποίησε πιο προσεκτικό τόνο στις δηλώσεις της.

«Το έχω πει ξανά και ξανά στο παρελθόν και μπορώ να το ξαναπώ, ο στόχος μας πολιτικά είναι να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ. Εργαζόμασταν για αυτό για πολλά χρόνια», είπε.

«Είναι όμως αλήθεια και το γεγονός ότι υπάρχουν δύο όψεις στο ίδιο νόμισμα. Η μία είναι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη η άλλη η ετοιμότητα των χωρών να υλοποιήσουν μεταρρυθμίσεις. Σε αυτό είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε ένα πολύ δύσκολο δρόμο μπροστά μας».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ