Το ντοκιμαντέρ του Βαρουφάκη που προκάλεσε σάλο στη Γερμανία - Προβλήθηκε χτες στη τηλεόραση!

Σάλο έχουν προκαλέσει στη Γερμανία οι δηλώσεις που έκανε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, κατά τη διάρκεια ενός ντοκιμαντέρ, το οποίο προβλήθηκε από τη γερμανική τηλεόραση.
 

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο κ. Βαρουφάκης περιέγραψε την Ελλάδα ως την πιο χρεοκοπημένη χώρα στον κόσμο, ενώ ανέφερε ότι οι Ευρωπαίοι γνώριζαν καλά πως η Αθήνα δεν θα μπορούσε ποτέ να αποπληρώσει τα δάνειά της.
«Εξυπνοι άνθρωποι στις Βρυξέλλες, τη Φραγκφούρτη και το Βερολίνο γνώριζαν ήδη από τον Μάιο του 2010 ότι η Ελλάδα δεν θα εξοφλούσε ποτέ τα χρέη της. Ωστόσο, ενήργησαν σαν να μην ήταν η Ελλάδα μια χρεοκοπημένη χώρα, αλλά σαν να αντιμετώπιζε απλά πρόβλημα ρευστότητας», ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης στο ντοκιμαντέρ.

«Σε αυτή την κατάσταση, το να δώσεις στο πιο χρεοκοπημένο κράτος τη μεγαλύτερη πίστωση στην Ιστορία, όπως οι τριτοκλασσάτοι διεφθαρμένοι τραπεζικοί, ήταν έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», είπε ακόμη ο Έλληνας υπουργός.
Τα σχόλια αυτά πυροδότησαν έντονες αντιδράσεις στη Γερμανία, με τα γερμανικά ΜΜΕ να κάνουν συνεχείς αναφορές σε αυτές τις δηλώσεις του κ. Βαρουφάκη, καθώς το εν λόγω ντοκιμαντέρ προβλήθηκε χθες, την ώρα που στο Eurogroup, στις Βρυξέλλες, συζητείτο το θέμα της Ελλάδας.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η εφημερίδα Bild, η οποία σχολίασε πως «ο Βαρουφάκης είναι ανυπόφορος».
Ο συντάκτης της γερμανικής εφημερίδας παραθέτει τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών και τονίζει: «Η Ελλάδα δεν χρεοκόπησε, ωστόσο, δεν έχει επαρκή ρευστότητα. Αυτό το ήξερε ο Γιάνης Βαρουφάκης, αυτή ήταν και η λογική της εφημερίδας μας». 

Μάλιστα, καλεί τους Ευρωπαίους ηγέτες να μη δώσουν άλλα χρήματα στην Ελλάδα, σημειώνοντας πως η ελληνική κυβέρνηση «συμπεριφέρεται σαν όλοι να πρέπει να χορέψουν στο ρυθμό της» και υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτή την «τρέλα», γιατί η Ευρώπη «πρέπει να πάψει να μοιάζει τόσο χαζή».

Σημειώνεται, πάντως, πως το Reuters διευκρινίζει ότι δεν είναι σαφές πότε μαγνητοσκοπήθηκε η εκπομπή.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ