Παράταση και συνέχεια για τα τεχνικά κλιμάκια με "αρχηγείο" το Hilton - Οι συζητήσεις βαίνουν καλώς

Δεν φεύγουν όπως έγινε γνωστό, αλλά αντίθετα παραμένουν στην Αθήνα μέχρι να ολοκληρωθούν οι συζητησείς, τα τεχνικά κλιμάκια, το επονομαζόμενο δηλαδή, Brussels Group. 

Όπως σημείωσαν κυβερνητικές πηγές, ο πρώτος κύκλος με τους εκπροσώπους των θεσμών που έλαβαν τα στοιχεία που ζήτησαν από την ελληνική πλευρά, έλαβε τέλος.

Αύριο, οι δύο πλευρές με "έδρα" το "Hilton", θα καθίσουν εκ νέου στο τραπέζι των συζητήσεων ούτως ώστε να ολοκληρώσουν την πρώτη "αλληλογνωριμία" με «έδρα» το Hilton.

Συμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες του eirinika.gr, οι συζητήσεις δεν πρόκειται να ολοκληρθωθουν μέσα στο Σαββατοκύριακο, οπότε τα τεχνικά κλιμάκια, με επικεφαλής τον Ιταλό Gabriele Giudice, θα χρειαστεί να παραμείνουν και να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις και την ερχόμενη εβδομάδα. Nα σημειωθεί πως ο κ. Giudice είναι διακεκριμένος οικονομολόγος & γνώστης της ελληνικής οικονομίας καθώς παρακολουθεί ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια, τα δρώμενα και την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων.

Η ίδια πηγή μάλιστα, σημείωσε πως η... προθέρμανση χαρακτηρίστηκε "επιτυχημένη" και αν έπρεπε κάποιος να βάλει έναν τίτλο θα έλεγε ότι "όλα βαίνουν καλώς"!

Ωστόσο, η πρόβλεψη για το αν θα ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα, παραμένει επισφαλής καθώς είναι πάρα πολύ νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα. Στα θετικά πάντως, συγκαταλέγεται και το ότι οι συζητήσεις Τσίπρα-Γιουνκερ έγιναν σε πολύ καλό και φιλικό κλίμα.

Επιμέλεια: Ειρήνη Νικολοπούλου

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ