Made in Greece o Σερραίος Δρομέας που προμηθεύει με έπιπλα γραφείου τον γερμανικό στρατό!

Με σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα και δη στην Ευρώπη, η σερραϊκή επιχείρηση Δρομέας επιδιώκει στην παράλληλη ανάπτυξη μίας εντονότερης παρουσίας στην ευρωπαϊκή αγορά.

Ως αποκλειστικός προμηθευτής επίπλων γραφείου της Ε.Ε. για μία τετραετία, η ελληνική επιχείρηση πετυχαίνει αύξηση στις πωλήσεις, ενώ με τις συμβάσεις προμήθειας επίπλων γραφείου στον γερμανικό στρατό, καταφέρνει σημαντική ενίσχυση στα οικονομικά της μεγέθη. Το τελευταίο διάστημα η αξία των συνολικών συμβάσεων ανέρχεται στα 4,9 εκατ. ευρώ για την προμήθεια επίπλων, εκ των οποίων τα 3,15 εκατ. ευρώ αφορούν το 2014, ενώ η τελευταία σύμβαση ύψους 1,75 εκατ. ευρώ υπογράφηκε μόλις τον προηγούμενο μήνα.

Στα 36 χρόνια παρουσία της, η ελληνική επιχείρηση καταφέρνει -παρά την κρίση- και βρίσκει διεξόδους ανάπτυξης εκτός συνόρων, επιχειρώντας μεγαλύτερη διείσδυση στις αναπτυσσόμενες αγορές. Πρωταρχικός στόχος της βιομηχανίας επίπλων γραφείου «Δρομέας» είναι η δημιουργία, μέσω συνεργασιών, ενός ισχυρού δικτύου πωλήσεων στην Κεντρική Ευρώπη, ρίχνοντας μεγάλο βάρος στις εξαγωγές και μάλιστα στις αγορές με απαιτήσεις για έπιπλα υψηλής ποιότητας και design.

Ενας... Δρομέας που προμηθεύει ελληνικά έπιπλα τον γερμανικό στρατό 
Παράλληλα, συνεργαζόμενοι με την «Βαράγκης», υλοποιεί έργα και για τις χώρες της Αραβικής Χερσονήσου. Η συμφωνία αφορά την αποκλειστική αντιπροσώπευση των επίπλων γραφείου της «Δρομέας» στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Κατάρ, έως το τέλος Απριλίου του 2016, ενώ η ίδια συμφωνία προβλέπει την επέκταση της αντιπροσώπευσης και στη Σαουδική Αραβία. Η συνεργασία των δύο εταιρειών στοχεύει στην ανάληψη ειδικών επαγγελματικών έργων στη Μέση Ανατολή, στα οποία η Βαράγκης αναλαμβάνει τον σχεδιασμό και την οργάνωση υλοποίησης, ενώ η Δρομέας παράγει και προμηθεύει την «Βαράγκης» τα απαραίτητα έπιπλα γραφείου και τις εν γένει κατασκευές για την υλοποίηση των εν λόγω έργων με τήρηση υψηλών προδιαγραφών, συνέπεια, ακρίβεια και ταχύτητα.

Οι δύο ελληνικές εταιρείες έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν στα δεδομένα απαιτήσεων των έργων υψηλού προφίλ που υλοποιούνται στην περιοχή, δεδομένης της μεγάλης τεχνογνωσίας και εμπειρίας τους σε υλικά, τεχνικές παραγωγής και προδιαγραφές ποιότητας σε όλα τα επίπεδα. Μάλιστα, μέσω της ανάληψης τέτοιων έργων η «Βαράγκης» και η «Δρομέας» στοχεύουν να αυξήσουν τον βαθμό απασχόλησης των βιομηχανικών τους εγκαταστάσεων, στο Σχηματάρι και τις Σέρρες αντίστοιχα, και να συνδράμουν μέσω των εξαγωγών στην ενίσχυση της εθνικής προσπάθειας για την ανάπτυξη θετικών αποτελεσμάτων.

Ενας... Δρομέας που προμηθεύει ελληνικά έπιπλα τον γερμανικό στρατό 
Για τη «Δρομέας», με την καθετοποιημένη παραγωγική δομή και τις μεγάλες επενδύσεις σε έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων, ο ανταγωνισμός δεν κρίνεται, μοιραία, στις χαμηλές τιμές, αλλά στην ποιότητα και την καινοτομικότητα των προϊόντων, που θα πρέπει να εξασφαλίζουν την ασφάλεια του χρήστη, να είναι προσαρμόσιμα στις ανάγκες του και να κατασκευάζονται μέσα από διαδικασίες που ελέγχουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της βιομηχανίας. Η παραγωγή του «Δρομέα» είναι καθετοποιημένη με πέντε ανεξάρτητες εξειδικευμένες μονάδες παραγωγής εγκατεστημένες στη Βιομηχανική Περιοχή Σερρών σε ενιαίο οικόπεδο 115.000 τ.μ.

«Όταν το 1979 ξεκίνησε το πρώτο εργοστάσιο του Δρομέα στην ΒΙ.ΠΕ Σερρών, είναι σίγουρο ότι είχαμε όνειρα, μεγάλα όνειρα» όπως διαμηνύει η διοίκηση της επιχείρησης, τονίζοντας πως «κανείς δεν θα μπορούσε όμως τότε να φανταστεί, ότι από αυτήν τη γωνία της μακεδονικής γης θα τροφοδοτείται με έπιπλα κάποια στιγμή το σύνολο των υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σήμερα, 36 χρόνια μετά, μοιραζόμαστε τη χαρά και την περηφάνια που μας δίνει το συμβόλαιο αποκλειστικής προμήθειας επίπλων γραφείου. Δεν ήταν εύκολα χρόνια, ούτε η επιτυχία ήρθε τυχαία. Ήρθε σαν προϊόν συντονισμένης προσπάθειας των ανθρώπων του «Δρομέα», συνεχών επενδύσεων και προσήλωσης στους τρεις αδιαπραγμάτευτους στόχους μας».
 

Δίκτυο πωλήσεων
Η εταιρεία διαθέτει δίκτυο επώνυμων καταστημάτων σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, ενώ στο εξωτερικό αναπτύσσει το δίκτυό της σε επτα χώρες συνολικά, αντιπροσωπεύοντας και εξάγοντας τα προϊόντα της. Διαθέτει εκθεσιακό χώρο και κέντρο logistics στις Βρυξέλλες για την εξυπηρέτηση των συνεργατών και πελατών της στην κεντρική Ευρώπη, καθώς επίσης και ιδιόκτητο εκθεσιακό χώρο και κέντρο διανομής στη Σόφια της Βουλγαρίας και στα Τίρανα Αλβανίας για την εξυπηρέτηση των συνεργατών και πελατών των Βαλκανικών χωρών.

Ο «Δρομέας» εξάγει επίσης χυτευτά εξαρτήματα αλουμινίου για την αυτοκινητοβιομηχανία Daimler Chrysler (Mercedes Benz) καθώς επίσης και χυτευτά εξαρτήματα αλουμινίου για κινητήρες εσωτερικής καύσεως MTU Γερμανίας.

Success story
Η παραγωγή του «Δρομέα» είναι καθετοποιημένη με πέντε ανεξάρτητες εξειδικευμένες μονάδες παραγωγής εγκατεστημένες στη Βιομηχανική Περιοχή Σερρών σε ενιαίο οικόπεδο 115.000 τ.μ.
Το 1979 ξεκίνησε το πρώτο εργοστάσιο του «Δρομέα» στη ΒΙ.ΠΕ Σερρών.
Σήμερα, 36 χρόνια μετά, απ' αυτή τη γωνιά της μακεδονικής γης τροφοδοτεί με έπιπλα το σύνολο των υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η παραγωγή του «Δρομέα» είναι καθετοποιημένη με πέντε ανεξάρτητες εξειδικευμένες μονάδες παραγωγής εγκατεστημένες σε ενιαίο οικόπεδο 115.000 τ.μ.

Πηγή: Imerisia.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ