Η απίστευτη ιστορία της Αnn Marie Faiola - Στα 20 της έφυγε απ' τη φυλακή & στα 37 είναι η ''Βασίλισσα'' του σαπουνιού!

Η Αν Μαρί Φαϊόλα εργαζόταν μόλις ένα χρόνο ως υπάλληλος σε σωφρονιστικό ίδρυμα, όταν κατάλαβε ότι αυτή η δουλειά δεν της ταίριαζε. Δεν μπορούσε να είναι μάρτυρας ενός φαύλου κύκλου εγκληματικότητας, παραμέλησης και κακοποίησης.

Επιστρέφοντας από τη δουλεια, θέλοντας να φτιάξει τη διάθεσή της έφτιαχνε σαπούνια. Ήταν εντελώς αυτοδίδακτη και έμαθε όλα όσα έπρεπε να γνωρίζει διαβάζοντας βιβλία χημείας και ρωτώντας σε διάφορα online φόρουμ. Σύντομα άρχισε να πουλά τα σαπούνια της και να κερδίζει χιλιάδες δολάρια.

Μετά από μήνες σκέψης, αποφάσισε να εγκαταλείψει τη δουλειά της στη φυλακή και να μετατρέψει το χόμπι της σε επιχείρηση. Ήταν μόλις 20 ετών.

Η μετάβαση δεν ήταν εύκολη αφού αρχικά δυσκολεύτηκε οικονομικά. Σήμερα, η Φαϊόλα είναι Διευθύνουσα Σύμβουλος δύο πετυχημένων επιχειρήσεων: της Bramble Berry Soap Supplies, μιας εταιρείας λιανικής πώλησης χειροποίητων σαπουνιών και προϊόντων περιποίησης, και της Handmade Beauty Box, μιας νέας συνδρομητικής υπηρεσίας που προσφέρει ιδέες και συμβουλές για όσους θέλουν να δημιουργήσουν τα δικά τους χειροποίητα σαπούνια. Είναι επίσης συγγραφέας, blogger, και σταρ του YouTube, όπου δικαίως κατέχει τον τίτλο της «Soap Queen».

Οσο για τα έσοδά της... ξεπερνούν τα 5 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο!

Οταν ήταν παιδί ήθελε να γίνει πράκτορας του FBI. Της άρεσε η παραδοσιακή έννοια του καλού και του κακού. Και φυσικά ήθελε να είναι με τους καλούς. Πήρε πτυχίο ψυχολογίας με ειδίκευση στην ποινική δικαιοσύνη έκανε αίτηση στο FBI. Της είπαν να εργαστεί για ένα χρόνο σε σωφρονιστικό ίδρυμα και να επιστρέψει. Ετσι έγινε σωφρονιστικός υπάλληλος.

Πέρασε δύσκολα οικονομικά όταν άφησε τη δουλειά της στα 20 της χρόνια. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο ρίσκο που είχε πάρει, αφού ο τότε φίλος της (και πλέον πρώην σύζυγός της) ήταν φοιτητής. «Δεν ένιωθα καλά κάνοντας μια δουλειά που μου προκαλούσε μελαγχολία, κυρίως επειδή δεν μπορούσα να αλλάξω το παραμικρό στο σύστημα. Ήταν ένας φαύλος κύκλος εγκληματικότητας και τιμωρίας».

Έτσι, επέστρεφε πίσω στο σπίτι και έφτιαχνε σαπούνι. «Εφτιαχνα τόσο πολύ σαπούνι (επειδή με χαλάρωνε) που κάποια στιγμή έπρεπε να του πουλήσω. Χρειάστηκα 6 μήνες για να βάλω σε τάξη αυτή την επιχείρηση».

Τελικά, όπως αποδείχθηκε η ιδέα της ήταν εξαιρετική, αφού οι δημιουργίες της έγιναν ανάρπαστες. Στη συνέχεια αποφάσισε να εξελίξει τη δραστηριότητά της βοηθώντας τους άλλους να δημιουργήσουν τα δικά τους χειροποίητα σαπούνια, κάτι που εξελίχθηκε σε μια εξίσου έξυπνη επιχειρηματική ιδέα.

Τώρα, κοιτάζοντας πίσω σκέφτεται τον εαυτό της ως μια 20χρονη με πολλά... κότσια, που αποφάσισε να τολμήσει με μόνη χρηματική πηγή τα 15.000 δολάρια που δανείστηκε από την πιστωτική της κάρτα.


Το πιο περίεργο πράγμα που της έχουν ζητήσει:

Μια πελάτισσα την ρώτησε πώς μπορούσε να φτιάξει σαπούνι χρησιμοποιώντας μητρικό γάλα. «Υπάρχει μια εμμονή των γυναικών ότι το σαπούνι με μητρικό γάλα είναι το καλύτερο πράγμα για το δέρμα των παιδιών τους» σχολιάζει.

Το μεγαλύτερο ταλέντο της:

Η ίδια χαρακτηρίζει τον εαυτό της υπερβολικά επίμονο. Πριν σιγουρευτεί ότι ένα προϊόν είναι τέλειο, κάνει αμέτρητες δοκιμές. «Αν κοιτάξετε στο γραφείο μου, δεν θα έλεγα ότι είναι τρομερά οργανωμένο αλλά είμαι οργανωτική στη διαδικασία της σκέψης μου και στη ζωή μου. Είναι μια απελευθερωτική διαδικασία, και αντλώ μεγάλη χαρά από το να οργανώνω τη ζωή μου».

Η Φαϊόλα θαυμάζει την Οπρα και τον Ρίτσαρντ Μπράνσον, ενώ αν είχε μια υπερδύναμη θα ήθελε να μπορεί να σταματήσει το χρόνο, ώστε να μπορεί να έχει λίγες επιπλέον ώρες την ημέρα, για να προλαβαίνει όλες τις δουλειές της.

Πηγή: businessinsider.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ