''Φλέγεται'' η Γερμανία - Διαδηλώσεις με επεισόδια κατά της λιτότητας & 350 συλλήψεις έξω από το κτήριο της ΕΚΤ στην Φρανκφούρτη!

Μεγάλης έκτασης επεισόδια έλαβαν χώρα στη Γερμανία και συγκεκριμένα στην Φρανκφούρτη στους δρόμους γύρω από τα νέα κεντρικά κτίρια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που εγκαινιάζονται σήμερα. Χιλιάδες Γερμανοί διαδήλωσαν με κεντρικό σύνθημα το «δεν γίνεται ο κόσμος να πεινάει κι εσείς να δίνετε τόσα λεφτά στις τράπεζες».

Ένα πανό μάλιστα, ανέγραφε «Τελειώστε το παιχνίδι τώρα. Η μεγάλη κρίση πλησιάζει. Κατακτήστε τον καπιταλισμό και χτίστε έναν νέο κόσμο». Οι μάχες ήταν σφοδρές, σε πολλές περιπτώσεις σώμα με σώμα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν δεκάδες πολίτες τραυματίες κι ένας αστυνομικός, σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στοιχεία της αστυνομίας.

Υπάρχουν επίσης δεκάδες καμένα οχήματα της αστυνομίας, καθώς και ΙΧ, ενώ υλικές ζημιές έχουν υποστεί διάφορα καταστήματα.

Οι αρχές φοβούνται ότι θα υπάρξουν μεγαλύτερης έκτασης επεισόδια το απόγευμα, που έχει προγραμματιστεί νέα μεγάλη πορεία, στην οποία θα υπάρξει συμμετοχή αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ και του ισπανικού αριστερού κόμματος, Podemos.

Φωτό: Associated Press

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ